16

Latest post of the previous page:

siso pisze:Taka lekka animizacja.
Jaka istota żywa raźno trzaska? :P Deptane patyczaki?
siso pisze:Nie ma sensu wrzucać takich prologów do weryfikowania bez podawania kontekstów, w jakich operują.
A przypadkiem prolog nie jest jako otwarcie książki kreatorem tych kontekstów?

PS. Artyzm w fantasy to nie twardy orzech, tylko coś balansującego na granicy oksymoronu. ;)
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

17
To nie uciekaj w tłumaczenia. Dostałeś ocenę. Zakłuło, bo takie rzeczy zgniatają, jeśli się ma minimum wrażliwości. Ty ją masz, inaczej by Cię tu nie było. Powiedziałeś A. Dla mnie Twoje "B" to byłby kolejny tekst, którym pokonasz Hydrę a nie strzelanie się z rewolwerowcami.
Walcz nie dlatego, że musisz, ale dlatego, że umiesz. Nie tu.
Powodzenia.
Wiesz? Nie istniejesz.

18
Jaka istota żywa raźno trzaska? :P Deptane patyczaki?
Nie chodzi o trzaskanie, tylko o raźno. Patyczaki raczej by chrzęściły.
Z tym oksymoronem zgrabnie to ująłeś ;)
To nie uciekaj w tłumaczenia.
Ech... Klawiatura mi świadkiem, że wcale tego nie chciałem.

19
Trochę nudny robi się ten temat...

- Napisałem! - oznajmił dumnie.
- Źle napisałeś - odpowiedział chóralnie tłum.
- Dobrze.
- Źle.
- Dobrze. Dobrze. Dobrze! - Zaperzył się pyszałek.
- Zamiast Pisać, piszesz o tym co napisane. - Wśród zebranych dało się wyczuć rosnącą irytacje: - Przestań się tłumaczyć i zacznij Pisać.
- Ja się nie tłumaczę.
- Tłumaczysz...
- Nie-e.
- Tak! - Niektórzy zaczęli już rozpaczliwie szukać kamieni i butelek, pod nogami.
- Ech... Klawiatura mi świadkiem, że wcale tego nie chciałem. - Słowa te napełniły tłum nadzieją. Nadzieją, że może to już koniec tematu.
- Ale nudy! - wymamrotał skacowany menel, który właśnie przebudził się na pobliskiej ławce.

Ty uważasz, że to jest świetne. Im się to nie podoba. Ty się z nimi nie zgadzasz, oni nie zgadzają się z Tobą. Po co to ciągnąć? Krytykę albo bierze się na klatę, albo się jej nie poddaje.

P.S.
Jak mój zapis dialogów? Całą noc czytałem jak to właściwie jest z tymi kreskami i kropkami, i ciekaw jestem czy cokolwiek z tej wiedzy przyswoiłem :D

20
siso pisze:Nie chodzi o trzaskanie, tylko o raźno. Patyczaki raczej by chrzęściły.
No ja nie wątpię, ale u Ciebie jest "trzaskać raźno", a nie "raźno", więc? Poza tym animizacja złożona z samego przymiotnika przeczyłaby definicji animizacji. :P
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”