331

Latest post of the previous page:

Szczerze powiedziawszy spotkałam się z narracją drugoosobową tylko raz i to w połączeniu z narracją trzecioosobową (Cyrk Nocy - Erin Morgenstern). Niby pasowało, ale nie mnie. Niestety, jak się czytelnik uprze, że mu się nie podoba, to mu się nie podoba i już. :P Poleciłabym spróbować. Może jednak TO BĘDZIE TO GENIALNE ODKRYCIE LITERATURY XXI WIEKU!!! Cast się nie udało, ale to jeszcze o niczym nie świadczy, co nie? (czytaj: nie żeby ona była jakaś wybitna) :P

332
Jest taka seria łącząca narracje 1 i 3 osobową, polska fantastyka w dodatku, tylko nie pamiętam autora i nazwy ( prawdziwe problemy pierwszego świata) takto bym powiedziała.
tl;dr

Kawa moim bogiem.

334
Zawsze zastanawiało mnie dlaczego początkujący nie chcą doskonalić się stopniowo, tylko od razu przeskoczyć do nie wiadomo jak zaawansowanych technik. To tak jakby młody akrobata zaczynał trening od podwójnego salta z półśrubą, albo piętnastolatek który pierwszy raz pocałował dziewczynę, na drugi dzień zabierał się za Kinbaku Shibari :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

335
Navajero pisze:Zawsze zastanawiało mnie dlaczego początkujący nie chcą doskonalić się stopniowo, tylko od razu przeskoczyć do nie wiadomo jak zaawansowanych technik.
Wężykiem!
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

336
Mam, mamamamam! Przypommniałam sobie wydawcę i poszłam tą drogą! Ludzie!
To seria "Pan Lodowego Ogrodu" Jarosława Grzędowicza.
tl;dr

Kawa moim bogiem.

338
Postaram się na przyszłość pisać mniej obrazowo :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

339
To kubraku subari byłoby bardzo skuteczną metodą na ściągających studentów :)

Jedno zdjęcie w tych klimatach znalazłem świetne :)

Można by założyć klub o nazwie "Katownia"; każdego delikwenta dziewuszki odpowiednio by osznurowywały i podawały drinki do ust:)
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

340
Marcin Dolecki pisze:To kubraku subari byłoby bardzo skuteczną metodą na ściągających studentów :)
Kinbaku Shibari to wersja light. W celu zdyscyplinowania studentów proponowałbym krępowanie w wersji bojowej, znaczy: Hojojutsu ;)
dr Samuel Johnson

341
hojojutsu mozna tez stosować do tortur, jeśli ktos wie, jak :twisted:
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

342
Stąd moja propozycja ;)
dr Samuel Johnson

343
myślałam, ze chcesz ich tylko unieruchomić :-P

344
Nie, jestem zdania, że od czasu kiedy zniesiono tortury w szkole, poziom nauczania bardzo się obniżył :P
dr Samuel Johnson

345
Navajero pisze:Nie, jestem zdania, że od czasu kiedy zniesiono tortury w szkole, poziom nauczania bardzo się obniżył :P
też tak myślę, nauczyciele nic, tylko sie obijaja, chetnie bym jednego z drugim czasem potraktowala batem :twisted:

bo na te wiązania nie mam cierpliwosci.

346
LubieCię pisze:Jest taka seria łącząca narracje 1 i 3 osobową,
moje cykle
Norweski Dziennik i Oko Jelenia.

[ Dodano: Wto 06 Sie, 2013 ]
LubieCię pisze:Mam, mamamamam! Przypommniałam sobie wydawcę i poszłam tą drogą! Ludzie!
To seria "Pan Lodowego Ogrodu" Jarosława Grzędowicza.
to nie o mnie chodziło? Buuu... ;)

Wróć do „Jak pisać?”