Latest post of the previous page:
Znaków ze spacjami mam: 670 279
No właśnie. Cóż, wierzę we własne umiejętności, a i tak nad powieścią zamierzam jeszcze posiedzieć kilka miesięcy (skończę może za 2 tygodnie albo i krócej pisać) ponieważ chcę ją wyszlifować aby na końcu móc stwierdzić, że dałam z siebie wszystkoo ile książka będzie dobra
To jest niecałe 17 arkuszy wydawniczych, albo 372 strony standardowe. Wydanie tego nie powinno być jakimś specjalnym problemem. Do objętości "Lodu" Dukaja czy "Ogniem i mieczem" jeszcze sporo brakujelimboxx pisze:Znaków ze spacjami mam: 670 279
Jeden arkusz wydawniczy to 40 tysięcy znaków ZE spacjami. Zerkasz w Wordzie na liczbę znaków, dzielisz przez 40.000 i wychodzi ci liczba arkuszy. Strona standardowa to 1800 znaków ZE spacjami. Jeden arkusz wydawniczy to ok. 22 strony standardowe.limboxx pisze:To mnie pocieszyliście, bo już myślałam, że będę zmuszona wyciąć znaczną część fabułyOnamor, jak się liczy arkusze wydawnicze? Co to w ogóle jest? Taki maszynopis wprost z maszyny pisarskiej?
Można. "Dom Nocy" P. C. Cast i Kristin Cast jest napisany w ten sposób.radyzio pisze:Czy można połączyć narrację pierwszo i drugoosobową?