Latest post of the previous page:
To jest na chwilę obecną jedyna rozsądna "strona".Bart, twoje poglądy, jak na człowieka sławiącego w awatarze hasła "Punk's not dead", skręcają w bardzo mocno prawą stronę;)
Innych brak.
Pozdrowienia,
G.
Latest post of the previous page:
To jest na chwilę obecną jedyna rozsądna "strona".Bart, twoje poglądy, jak na człowieka sławiącego w awatarze hasła "Punk's not dead", skręcają w bardzo mocno prawą stronę;)
Niestety tak. Nie będziesz już mógł dłużej być z nami na wery, twoje konto zostanie lada chwila zlikwidowane, a ok. godziny 20 do drzwi twojego domu zastuka trzech smutnych panów w ciemnych okularach;)Bartosh16 pisze: To coś złego?
Które chełpi się tym, że rentę inwalidzką (brak oka) przepija w trzy dni, sprzedaje otrzymany z GOPS-u węgiel zanim go przywiozą i którym GOPS remontuje chałupę.Andrzej Pilipiuk pisze:taniej wychodzą zasiłki dla krajowego menelstwa...DAF pisze: Mnie dziwi, że nikt nie zainteresuje się tymi ludźmi z czysto pragmatycznego powodu (jak powyższy). Przecież dla każdej władzy taki przywieziony z Kazachstanu i wyposażony w źródło utrzymania Polak to dozgonny elektorat.
biorąc pod uwagę że MOPS-y mają pewną pulę zasiłków czasowych i jednorazowych dla osób-którym-się-teoretycznie-nie-należy-ale-trzeba są potem siupy jak w Tarnowie gdzie pani kierowniczka dawała znajomym menelom pod warunkiem że 1/4 wróci do niej "pod stołem". Wpadła bo się skarbówka zainteresowała jakim cudem z pensji rzędu średniej krajowej kupuje czwarte czy piąte mieszkanie w Krakowie...Bartosh16 pisze: I jeszcze kierowniczka bezczelnie mówi, że łatwiej dać pijakom.
ale on nie pasożytuje na strukturach państwa tylko na bliźnichPasożytnictwo powinno być objęte paragrafem, może z wyjątkiem Wędrowycza.
Ale ma nieopodatkowany dochódAndrzej Pilipiuk pisze:ale on nie pasożytuje na strukturach państwa tylko na bliźnichBartosh16 pisze: Pasożytnictwo powinno być objęte paragrafem, może z wyjątkiem Wędrowycza.
Zmodyfikowałbym. Każdy, kto występuje o zasiłek, musi dać sobie wszyć esperal w urzędzie. Rękami urzędniczki. Bez znieczulenia.Andrzej Pilipiuk pisze:
Mi się marzyła prosta zasada: każdy kto występuje o zasiłek musi najpierw przynieść zaświadczenie że ma zaszyty esperal...
A kto zweryfikuje to czy nadużywasz, czy nie? Kto lepiej niż sąsiedzi wie, czy pijesz?Sepryot pisze:A co sąsiedzi mają do mojego picia albo niepicia?Bartosh16 pisze:GOPS-u/MOPS-u, że nie nadużywa alkoholu z pisemnym poświaczeniem sąsiadów.
Wiadomo. Ale moim zdaniem mój dom moją twierdzą, a to o czym mówisz to niebezpieczny precedens w odnośnie prywatności, bo daje prawo sąsiadom do wtrącania się, co robię u siebie w mieszkaniu.Bartosh16 pisze:A kto zweryfikuje to czy nadużywasz, czy nie? Kto lepiej niż sąsiedzi wie, czy pijesz?