DRABBLE NA NIEDZIELĘ NR 35

1

DNN 35 - Fizyka cząstek elementarnych i retusz rzeczywistości - majstersztyk.
Wstępnie i z manifestem redakcyjnym.

ZAPRASZAMY!

Do pobrania:
TUTAJ

[img]http://werydnn.pl/wp-content/uploads/2014/11/35-300x212.png[/img]

===>>>
Zapraszamy też na profil DNN na Twarzoksiażce :)
===>>>

[ Dodano: Pon 13 Paź, 2014 ]
Jest!
Ostatnio zmieniony ndz 16 lis 2014, 00:49 przez ithi, łącznie zmieniany 1 raz.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

2
A stron dołożymy! Na Dzień Niepodległości.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

3
Fajny numer :)
Rysunek tańczącej pary - przepiękny, przez duże, artystyczne P.
Brawo Galla.
Brawo Redakcja.

Pozdrowienia,

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

4
Godhand pisze:Rysunek tańczącej pary - przepiękny, przez duże, artystyczne P.
Taka ciekawostka z życia redakcji: leżał i czekał na swój dzień dobre trzy-cztery miesiące, bo miał ilustrować jakiś tekst z WF, którego w końcu nie puściliśmy. ;)
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

5
Sepryot pisze:miał ilustrować jakiś tekst z WF,
Jaki zazdrosny!
To był obrazek do DNN, idealnie! Nie wierzcie mu ;).
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

6
Przeczytane, podobało się. Tylko krótkie jakieś... :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

7
Navajero pisze:Tylko krótkie jakieś... :P
Dołożymy. :) Czasu ledwie starczyło

8
Wstępniak to jest bardzo dobry pomysł. Pozwala zwrócić się, nawet w kilku zdaniach, bezpośrednio o czytelników, powiedzieć co nowego, zachwalić numer.

Ale chyba przestanę zaglądać do DNN. Jeśli mam w czasopiśmie trafiać na personalne wycieczki do osób, które mają inne zdanie, to jest to coś co mnie zniechęca do lektury. To nie koresponduje z poziomem pisma i lepiej by było takie rzeczy załatwiać bezpośrednio, przez pw.
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

10
Jason pisze:Wstępniak to jest bardzo dobry pomysł. Pozwala zwrócić się, nawet w kilku zdaniach, bezpośrednio o czytelników, powiedzieć co nowego, zachwalić numer.
A ja osobiście ( i nie jest to zdanie Redakcji jako organu) uważam, że w czymś takim jak DNN (w wydawnictwie z krótkimi tekstami, często zabawami literackimi, raptem na jedną, dwie strony), wstępniak to zawracanie gitarrry Sz. P. Czytelników. Ale oczywiście, co się komu podoba... :lol:
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

11
dorapa pisze:A ja osobiście ( i nie jest to zdanie Redakcji jako organu) uważam, że w czymś takim jak DNN (w wydawnictwie z krótkimi tekstami, często zabawami literackimi, raptem na jedną, dwie strony), wstępniak to zawracanie gitarrry Sz. P. Czytelników. Ale oczywiście, co się komu podoba... :lol:
IMO zależy od formy. Nie co numer jest coś do powiedzenia, no i warto długość dostosować do drabbli ;)
ichigo ichie

Opowieść o sushi - blog kulinarny

12
Jason pisze: IMO zależy od formy. Nie co numer jest coś do powiedzenia, no i warto długość dostosować do drabbli ;)
ha! ogłoszenia o nowym numerze - to nasza forma wstępniaka :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

13
ithilhin sprawdż w wiki - co to wstepniak - bo jakoś mam wrażenie, że nie do końca wiesz o czym mowa. To nie złośliwośc - tylko jakoś tak nasuwa mi sie to wrażenie. Wstępniakiem może być i tytuł i /lub kilka zdań. A tak na marginesie - świete oburzenie zapanowało, że ktoś śmie skrytykować wasze pisemko, a jakoś tłumu czytelników nie widac - wiec może warto czasem zastanowić się nad czyjąś uwagą?
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz

14
gebilis pisze:A tak na marginesie - świete oburzenie zapanowało, że ktoś śmie skrytykować wasze pisemko, a jakoś tłumu czytelników nie widac - wiec może warto czasem zastanowić się nad czyjąś uwagą?
Chyba przespałem święte oburzenie, bo go po prostu nie zauważyłem.
A Twój głos w sprawie, gebilis, uważam za ważny - pomimo tego, że mam całkowicie inne zdanie - bo przez takie głosy czasem nawiązuje się dyskusja, a dyskusja zawsze rozwija.
W tym wypadku DNN.

G.
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

15
gebilis, wrażenie mylne, imho.

Tam jest taka emotka, oznaczająca, że sobie żartuję, o taka:

:P

PS a uwagi przecież pisałam, że przyjęte i "zastanowione". teraz Ty się oburzasz, że od razu nie zastosowano Twojego jedynego słusznego przepisu na sukces i na to jak robić poczytną gazetkę forumową i nie tylko forumową ;)
PS2 jakbyś jednak jeszcze miała wątpliwości - wiem co to wstępniak.
PS3. po zastanowieniu stwierdzam, że jakby mi się chciało to mogłabym obronić tezę, że ogłoszenie o DNN może z powodzeniem pełnić rolę wstępniaka. Ale mi się nie chce :D
PS4. może złośliwa w zamiarze nie jesteś, ale ton pozostawia wiele do życzenia - jak już tak sobie rozmawiamy.... Wiki? no proszę Cię. :roll:
gosia

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drabble na Niedzielę”