Mop 6

16

Latest post of the previous page:

Gebilis, merci. O cenę się nie martw - Twoje komentarze są kodem rabatowym, jakiego rynek wydawniczy jeszcze nie widział. :)

Mop 6

17
Aloe pisze: "ja, uwielbiam ją, a ona tańczy dla mnie" albo: "będę brał cię w aucie"
Gdyby moje teksty nasuwały czytelnikom skojarzenia do takich piosenek to bym się załamała.

Fajna miniatura.
Dobrze, że się nie wychylałam ze swoją interpretacją.
..

Mop 6

18
mijabi pisze: Gdyby moje teksty nasuwały czytelnikom skojarzenia do takich piosenek to bym się załamała.
ja się skonfundowałem, bo ona tańcząca dla niego - jest szlamem, ale ona brana w aucie - to parodia, joke taki, mniejsza zresztą z tym
mijabi pisze: Dobrze, że się nie wychylałam ze swoją interpretacją.
powiedz, powiedz powiedz :roll: :roll: :roll: bo założeniem tego drabla jest wieloznaczność - i każda interpretacja jest dla mnie cenna, więc bez krępacji :oops: ;)

Mop 6

19
mijabi pisze:Fajna miniatura.
Dobrze, że się nie wychylałam ze swoją interpretacją.
też jestem ciekawa :-)

smoke - za szybko się przyznałes ;-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Mop 6

21
Smoke pisze: ona brana w aucie - to parodia, joke
Nie miałam pojęcia.
ravva pisze: smoke - za szybko się przyznałes
O kilka sekund! ;) :D

1. Kobieta dominator i dwóch matołów na jej każde skinienie. Oczami Julity.
Plus nieszczęsny Mop do mycia podłóg i stąd seksizm w 2. Głupiutka Julita i ci dwaj czule głaszczący ją po głowie, myślący nie, a mówiący tak.
Smoke pisze: A może tak tylko spytała, w końcu to baba.
:D
Nie rozdrabniałam się już nad linką, światłem ani hakiem.
Ale wtedy nie wiedziałam tego wszystkiego co wiem teraz.
..

Mop 6

22
mijabi pisze: Kobieta dominator i dwóch matołów na jej każde skinienie. Oczami Julity.
mówisz, dwóch niewolników to skacze sobie do gardeł, to współpracują jak bracia, walcząc o cieplejszy gest pięknej dominy i spełniając jej kaprysy i katorżnicze rozkazy? no to to już nie jest perwersyjne wyuzdanie, to zboczenie :D :D :D
ps. przez takie właśnie nadinterpretacje drabel nie zostanie opublikowany, by nie siać publicznego zgorszenia :twisted:
ps2. marry me :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
;)

Mop 6

24
mijabi pisze: Dobrze, że się rozumiemy :wink: :szatan:
brat jest xiędzem, więc możemy załatwić sprawę jeszcze dziś, prześlij tylko skany 8)

a tak w ogóle - dla potomnych - zainspirowane przeze mnie bezeceństwa są próbą odwrócenia uwagi od przetaczających się wszędzie, na forum oczywiście w sb dyskusji o polityce - a dokładnie o aborcji - a piszę to tu, bo sb się przewinie i nie będzie śladu tej żenady. Już nawet memy z Olkiem są tym skażone. Litości! Kto jeszcze ma siły się od tego odkleić - niech się odklei czym prędzej i zajmie czymkolwiek (byle nie polityką i in vitro itd.).

Mop 6

25
Smoke pisze: a tak w ogóle - dla potomnych - zainspirowane przeze mnie bezeceństwa są próbą odwrócenia uwagi od przetaczających się wszędzie, na forum oczywiście w sb dyskusji o polityce - a dokładnie o aborcji - a piszę to tu, bo sb się przewinie i nie będzie śladu tej żenady. Już nawet memy z Olkiem są tym skażone. Litości! Kto jeszcze ma siły się od tego odkleić - niech się odklei czym prędzej i zajmie czymkolwiek (byle nie polityką i in vitro itd.).
Ty masz jakieś niezrozumiałą potrzebę zarzynania ciekawych wątków czy co?

A mogło być tak pięknie...
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Mop 6

27
O mamo, jakie to wdzięczne! Już w pierwszych zdaniach człowiek dynamicznie wjeżdża mentalnie do tego salonu. To mogłaby być kapitalna miniatura teatralna! Niby nic, a czujesz, że na dniach stanie się coś bardzo złego. 8)

Mop 6

28
Smoke pisze:dobra - teraz poważnie - Mop to robocza nazwa zbioru miniatur
Smołk, powiadajo, że piszesz najlepsze miniaki. Wrzuć resztę Mopów* nie bądź zgred, daj do przeczytania.
Mnie mobilizuje dobre pisanie, więc może na któreś Ci odpowiem:)

S.

Mop 6

29
lektury pisze: To mogłaby być kapitalna miniatura teatralna!
a jaki masz pomysł na obsadę? :D
brat_ruina pisze: Wrzuć resztę Mopów* nie bądź zgred, daj do przeczytania.
Mnie mobilizuje dobre pisanie, więc może na któreś Ci odpowiem:)
1. niektóre mopy już na siebie pracujo :mrgreen:
2. na forum nie brak dobrego pisania (podpytaj tych, którzy o mnie te legendy opowiadajo) i tam możesz się mobilizować :)

Mop 6

30
Smoke pisze: na forum nie brak dobrego pisania.
To wiem, czytam, nie często trafia tu dobre pisanie, ale bywa.
Smoke pisze:(podpytaj tych, którzy o mnie te legendy opowiadajo)
oł noł noł:) tam mnie nie spychaj:/
Smoke pisze: i tam możesz się mobilizować
Poczekam na Twoje:)

Added in 24 minutes 14 seconds:
I jeszcze jedno (cholerra, trza będzie mi splądrować klasztorną aptekę za jakim Ginkgo Biloba, lub innym specyfikiem) uważasz, że zamieszczony wyżej drabble jest na tyle dopracowany żeby uzyskać miano dobrego?
W Twojej opinii:)

Mop 6

31
brat_ruina pisze: uważasz, że zamieszczony wyżej drabble jest na tyle dopracowany żeby uzyskać miano dobrego?
W Twojej opinii:)
widzisz, to że tekst jest dopracowany albo i nie - nie oznacza, że jest dobry albo i nie - oznacza tylko, że jest dopracowany. tylko tyle i aż tyle.
jeżeli piszę, iż w danym moim texcie nie ma nic przypadkowego, znaczy, że zająłem się każdym aspektem warsztatu - i w ogóle nie oznacza to, że text jest dobry czy coś.
a powyższy drabel jest dopracowany - jeśli są w nim jakieś błędy i wypaczenia to wynikają nie z lenistwa czy olewania czytelnika, ale po prostu tego dnia na tyle było mnie stać.
czy jest dobry? chyba przeceniasz moją pyszałkowatość (której się nigdy nie wypierałem, przeciwnie :mrgreen: ) nie wiem, musisz zdać się na opinię innych czytelników :mrgreen:
brat_ruina pisze: Wrzuć resztę Mopów* nie bądź zgred, daj do przeczytania.
Mnie mobilizuje dobre pisanie,
no Mopy, jak już mówiłem, są na inne okazje, ale tu mamy cechę wspólną - mnie też mobilizuje dobre pisanie - dlatego nie zostawię Cię z pustymi rękami:

przeczytaj najpierw tego drabla (koniecznie z komentarzami):
http://www.weryfikatorium.pl/forum/view ... hp?t=15831

a teraz tę miniaturę (także koniecznie z komentarzami), wstawioną kilka dni później, pod wpływem właśnie dobrego pisania, w tym wypadku Cortazara :) tu nawet Natasza stwierdza literalnie, że text jest dobry - jeśli już o takie słowo Ci chodzi :roll:
http://www.weryfikatorium.pl/forum/view ... hp?t=15875

mobilizuj więc się, do dzieła 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”