79
Krocząc ciemną doliną... ;)
Gratulacje, Misiael!
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

81
ancepa pisze:Gratulacje! ;D Coś więcej powiesz?
Ciepłe, baśniowe fantasy z (bardzo delikatnymi) elementami steampunku. "Zima" opowiada o młodym, nieco ekscentrycznym teatrologu, który przybywa do małego miasteczka w poszukiwaniu zagubionych dzieł genialnego dramaturga. W tle natomiast rozgrywa się krwawa rewolucja mająca na celu obalić władzę despotycznej Białej Królowej, która od kilkuset lat rządzi całym światem Zimy.

Powieść jest bardzo kameralna - zamiast na wartkiej akcji i niespodziewanych zwrotach fabularnych skupia się raczej na budowaniu spokojnego klimatu. Opowiada przede wszystkim o ludziach - ich lękach, aspiracjach, straconych i zyskanych szansach, o nadziejach oraz o magii tak starej i powszechnej, że nikt jej już za magię nie uznaje.

83
Misiael pisze:
ancepa pisze:Gratulacje! ;D Coś więcej powiesz?
Ciepłe, baśniowe fantasy z (bardzo delikatnymi) elementami steampunku. "Zima" opowiada o młodym, nieco ekscentrycznym teatrologu, który przybywa do małego miasteczka w poszukiwaniu zagubionych dzieł genialnego dramaturga. W tle natomiast rozgrywa się krwawa rewolucja mająca na celu obalić władzę despotycznej Białej Królowej, która od kilkuset lat rządzi całym światem Zimy.

Powieść jest bardzo kameralna - zamiast na wartkiej akcji i niespodziewanych zwrotach fabularnych skupia się raczej na budowaniu spokojnego klimatu. Opowiada przede wszystkim o ludziach - ich lękach, aspiracjach, straconych i zyskanych szansach, o nadziejach oraz o magii tak starej i powszechnej, że nikt jej już za magię nie uznaje.
Zachęciłeś mnie - będę czekał z niecierpliwością.
Gratuluję i pozdrawiam.

85
Misiael pisze:No cóż - pierwszy krok zrobiony.
Gratki :)

A ja też się pochwalę:
w styczniu 2016 Anatomia
w maju 2016 Habbatum (II tom Wędrowców)
a teraz podpisuję umowę na pierwszy tom pewnej serii z bardzo fajnym i dużym wydawnictwem :) JUPI!!
(boję się, bo żarty właśnie się skończyły... a zaczęły "dedlajny" :P )

86
Dasz radę, jesteś zdyscyplinowaną autorką :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

88
O, to, to! :D
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

89
Czy mnie się wydaje (nomen omen), czy Wy się ze mnie nabijacie? Zamiast gratulować? Wy okrutnicy? :D
Zamiast koleżankę wesprzeć dobrym słowem, same złośliwości.
:P

91
Gratulujemy :) A wsparcia potrzebujesz tak samo, jak ruska dywizja pancerna :P
dr Samuel Johnson

Wróć do „Jak wydać książkę w Polsce?”