1951

Latest post of the previous page:

Zapachowy pisze:Witaj Andrzeju.
Będziesz gościć w Katowicach w najbliższym czasie?
raczej nie.
Ale bede w Bielsku na konwencie.
Wracając do systemu nauczania. Mój nauczyciel historii mimo, że jest osobą młodą i otwartą nie wygodny jest mu temat homoseksualizmu,
może po prostu go brzydzi?
dzięki czemu antyk przedstawił nam jako czas, kiedy istniały rodziny, mężowie byli wierni swoim żonom, a legion kochanków określił jako nigdy nie istniejący.
Antyczne hłe hłe korzenie unii europejskiej.

rodziny istniały, mężowie przeważnie wierni byli (bo bzykania heter lub niewolnic nie uważali za niewierność). Docelowa rodizna to był mąż, głupia żona i dwoje dzieci.

Nadprogramowe wyrzucano na śmietnik chyba że miały szczęscie i handlarz wziął niemowlę by wychować na niewolnika...

Kochankowie płci meskiej byli - ale homoseksualizm wcale nie był trendy.
tzn. jak ktoś był stroną czynną to jeszcze patrzono na to przez palce wiec przeważnie bzykano niewolników, zazwyczaj nieletnich którym wcześniej odcinano ptaszka żeby nie byó wątliwści kto kogo...

Cywilizacja antyku była parszywa.
Nie dopuszczał również myśli, że gladiatorzy byli wynajmowani jako prostytutki w cesarstwie rzymskim.
wyjnajmowani - dobre okreslenie - bo kaska za to wpadała ich właścicielowi. 80% gladiatorów to byli niewolnicy. był też zwyczaj kastrowania chlopaków by damy nie musiały obawiać się zająsice w ciążę. Po 2-3 latach taki niewolnik tracił zdolności wtedy sprzedawlai go do pracy w polu lub kopalni...

A potem odkryto sylfium i rzymianie szybko wymarli...
Istnieje jeszcze cała rzesza nauczycieli w szkole, którzy są do bólu poprawni politycznie przez co przedstawia się nam niektóre epoki jako istną sielankę.
ano niestety...

Na początku zrobiłem ogromny błąd i w liceum pokazałem, że lubię czytać książki inne niż te co są na liście lektur obowiązkowych. Nauczycieli odbierają mnie jako bezczelnego typka, gdzie na celu mam rozwalanie ich lekcji co jest bzdurą.
zastanawiam się ile jeszcze potrwa
Teraz wiem, że chorzy nauczyciele są czymś raczej powszechnym. Jakie miałeś sposoby na przetrwanie wśród "nauczycieli"?
uszy po sobie i zacisnąć zęby.
nie bylo nas stać na liceum prywatne typu "przechowalnia tobołów".

1953
Jakby to powiedział pewien rycerz: "Waść machasz jak cepem" :)

*

Zastanawia mnie jedna rzecz. Kończysz książkę i wysyłasz ją do Fabryki. Czy czeka ona w kolejce razem z resztą propozycji wydawniczych? Czy raczej masz jakiś osobny kanał plus czerwony telefon do prezesa, co gwarantuje ominięcie tej kolejki?

*

Parę dni temu wysłałem do ciebie PW. Odpowiesz? :)
Dark side of the Force

Odwiedź mój fanpejdżObadaj moje książkiNa Esensji też jestem

1954
się zaraza rozprzestrzenia, niedługo lucas bedzie ci płacil za prawa autorskie go gwiezdnych wojen :-D
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

1957
Andrzej Pilipiuk pisze:ale cieszę się że komuś się jednak podoba
Ta powieść nie może się nie podobać! Jest taka niewinna i zaskakująca, ciężka i jednocześnie waży tyle, co piórko.
Teraz dla "odmiany" biorę się za 1. tom Oka Jelenia. Wierzę, po tym, co przeczytałem, że się nie zawiodę.

1958
Andrzej Pilipiuk pisze:ale cieszę się że komuś się jednak podoba
Nie wypowiadałem się w tej kwestii nie pytany wcześniej, ale skoro temat wyszedł to muszę przyznać, że mnie w zasadzie "Operacja Dzień Wskrzeszenia" podobała się bardziej niż większość Wędrowyczów - które złe bynajmniej nie były - acz i tak daleko przed sobą ma owa zacna książka zbiór "2586 kroków".
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

1959
Mógłbyś, Andrzeju, zdradzić coś o udziale w projekcie "Zakochany Wrocław"? O czym będzie twoje opowiadanie, i jak się czujesz publikując wraz z autorami znienawidzonego przez ciebie mainstreamu?
Bowling is a man's sport.
If God had wanted women to bowl,
he would have put their breasts on their backs
so we would have something to watch while waiting our turn.

- Al Bundy

1960
Jakiej muzyki słucha Andrzej Pilipiuk? Tytuły piosenek, nazwy zespołów, gatunki muzyczne... Przez muzykę najłatwiej poznać człowieka.

1962
Andrzej Pilipiuk pisze:o jeszcze jeden nabrał się na moją reklamę
Trochę się zmieniło, no, po prawdzie, dużo.
Skończyłem ostatniego Wędrowycza. Planujesz coś z niego jeszcze wydać?

1964
Al pisze: Skończyłem ostatniego Wędrowycza. Planujesz coś z niego jeszcze wydać?
Bedzie tom 7 - za rok może. mam ok 1/6

Muszę napisać kilkanaście krótkich opowiadań - ludzie strasznie jojczą na dłuższą formę z tym typkiem...

1965
Misiael pisze:Jakiej muzyki słucha Andrzej Pilipiuk? Tytuły piosenek, nazwy zespołów, gatunki muzyczne... Przez muzykę najłatwiej poznać człowieka.
Lubię muzykę filmową Enio Morricone'go

i czasem słucham K.M.Ciurlionisa.

Wróć do „Strefa Pisarzy”