76

Latest post of the previous page:

No właśnie! Wszyscy. Tak jak kiedyś wszyscy zbierali karteczki z Króla Lwa! Albo... albo naklejki z Żółwiami Nindża. ;)
"Mówię sam do siebie, ale ponieważ cenię sobie swoją opinię, nadałem sobie tytuł doktora." Erich Segal

Sky Is Over

77
Tak jak wszyscy w erze piratów wsiedli na statki i wypłynęli na morze poszukując największego skarbu zostawionego w spadku przez legendarnego, skazanego na śmierć króla piratów Gold Rogera!

79
dziko, taka już moja natura, że robię na przekór i idę pod prąd :P
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

83
Opowiadanie posłane dzisiaj.

Przy takiej liczbie uczestników, nie wróżę sobie powodzenia, ale cóż, lepiej spróbować i, jak napisał pewien pisarz w pewnym średniej klasy opowiadaniu, lepiej spojrzeć na niebo i skonać, niż żyć nigdy nie ujrzawszy dnia [tłum. własne].

Ten cytat nie ma tu za bardzo zastosowania, po prostu go lubię. ;)
Don't you hate people who... well, don't you just hate people?

88
Bądź twarda jak pancerz izraelskiego czołgu! Nie odpuszczaj! :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

90
Mama z roztargnienia wysłała oba egzemplarze... w osobnych kopertach = =

Oj... Może powinnam puścić organizatorom maila czy co... Głupio by tak było odpaść przez coś takiego :/
"Istnieje na świecie parę rzeczy ważniejszych niż pokój, a jedną z nich jest godne człowieczeństwo. Koncepcja, że ludzkość miałaby zrezygnować z wojen wyłącznie ze strachu, to poniżenie ludzkiej godności, zwłaszcza gdy w grę wchodzi strach przed czymś tak banalnym jak technika, którą ludzie sami przecież wymyślili" (Chesterton)

91
Dlatego właśnie sam załatwiam takie sprawy... Ej, jak tam Wasze opowiadania? Gotowe, piszą się? Wysłane? I czy jesteście z nich zadowoleni? Bo ja jestem ZAJEBIŚCIE zadowolony z mojego tekstu :D
Bo lubię pisać.

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”