1863
Andrzej Pilipiuk pisze:im bardziej Dukaj stawal się słwany, znany i uznany tym mniej jego ksiązki nadawały się dla mnie do czytania ;)

Jakieś konkrety? Dlaczego?

1864
jeśli czytałaś to sama rozumiesz ;)
jeśli nie czytałaś - przeczytaj i porównaj ;)

Jesli natomiast uważasz że Dukaj pisze coraz lepiej to oznacza że ... hmmm sam nie wiem co to ożnacza lae martwię się o Ciebie ;)

1865
Czyli takie "Inne pieśni" są dla Ciebie nie do przetrawienia? Można wiedzieć dlaczego (chyba nie z powodu kilku neologizmów...)?

1867
zaczęłam wampira; na dzień dobry rozczulily mnie plakaty z limalhem i wściekłokolorowe szaliczki - zgieło mnie w pół, bo przypomniałam sobie, że mialam taki róshofy.
w dodatku go nosiłam.
masakra :-D

chodziłam wokół tego 'wampira...', jak pies wokół jeża, mój ślubny łynkął go w kilka godzin w samolocie, a ja jakoś się do niego zebrac nie mogłam.
teraz pokończyłam kilka ksiązek, wiec pomiędzy "oddziałem chorych na raka" a "wysadzić rosję" wzięlam się za prominencka córkę, co wylazła z grobu.

o ile pamiętam, już pisałes o wampirach - w krokach :-)

btw - wedel?
fabryka szkła?
jesteś zUy!!
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

1868
A według mnie twój "wampir", Andrzeju, jest, że tak powiem, zajebisty :) Chciałabym mieć taką lajtową babcię jak babcia Adelajda, hahaha :D A na wzmiankę o Cullenach... przepraszam - Coollenach! - normalnie umarłam ze śmiechu, hahaha :D
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

1869
Grabarz pisze:Czyli takie "Inne pieśni" są dla Ciebie nie do przetrawienia? Można wiedzieć dlaczego (chyba nie z powodu kilku neologizmów...)?
nie kreci mnie tematyka, język niestrawny.
mam za dużo do czytania by się męczyć kilka dni nad rzeczami które mnie nie interesują.

1870
kuba1313 pisze:Ile procent, od ceny okładkowej pan dostaje?/ A ile pana zdaniem powinien pan otrzymywać?
otrzymuję procent wystarczający.

*

kolega pierwszy raz w dużym mieście?
Ostatnio zmieniony sob 12 lut 2011, 18:43 przez Andrzej Pilipiuk, łącznie zmieniany 1 raz.

1871
ravva pisze:zaczęłam wampira; na dzień dobry rozczulily mnie plakaty z limalhem i wściekłokolorowe szaliczki - zgieło mnie w pół, bo przypomniałam sobie, że mialam taki róshofy.
w dodatku go nosiłam.
masakra :-D
a ja nie miałem kasy na jeansową kurtkę na sztucznym misiu.
ale nie przeżywałem tego szczególnie - w klasie miał taką tylko jeden dziany kolo...

swoją drogą niegłupio była wymyślona!
po odpięciu misia przestawała być zimowa.
Po odpięciu rękawów (suwaki) zamieniała się w kamizelkę.

1873
Andrzeju, ja chcę drugą część "Wampira" i więcej szałowej babci Adelajdy, hahaha :D :P
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake

1874
Ja czytałem Wampira z przekonaniem, że gdzieś za rogiem czai się Jakub z linką hamulcową. I się nie przeliczyłem.
A tak poza tym twoimi książkami zaraziłem kilku znajomych. Więc czekamy na kolejne.

1875
Andrzej Pilipiuk pisze:jeśli czytałaś to sama rozumiesz ;)
jeśli nie czytałaś - przeczytaj i porównaj ;)

Jesli natomiast uważasz że Dukaj pisze coraz lepiej to oznacza że ... hmmm sam nie wiem co to ożnacza lae martwię się o Ciebie ;)

Ach, liczyłam, że rzuci pan jakiś mądry argument, który przekona mojego drogiego kolegę, coby mniej się tym panem i jego książkami zajmował :(. To filozof, ciężko go przegadać.

Co do mnie - na razie mam za sobą wyłącznie "W krainie niewiernych", więc trudno mi się wypowiedzieć.

1876
Czekamy na "oczekiwania", prawda? Pan Andrzej Pilipiuk nie dał nigdy konkretnej odpowiedzi. Ale czy takiej oczekiwaliśmy?
"Ostatecznie mamy do opowiedzenia tylko jedną historię." - Jonathan Carroll

Wróć do „Strefa Pisarzy”