Interpunkcja zapewne leży więc licze na wytkniecie jej braku ;p Mam nadzieje, ze refleksyjnosc tekstu nie jest zerowa o co sie bardzo martwie...
Libert?
3
Cóz nie bedę się rozwodził, gdyż mam zdanie podobne do pana wyżej, rozdam tylko oceny 
Pomysł: 4
Styl: 4
Schematycznośc: 3
Błędy: 4
Nie zauważyłem takowych [co nie znaczy, że ich nie ma, z tymże nie utrudniały mi czytania].
Ogólnie: 4
Jestem na tak

Pomysł: 4
Styl: 4
Schematycznośc: 3
Błędy: 4
Nie zauważyłem takowych [co nie znaczy, że ich nie ma, z tymże nie utrudniały mi czytania].
Ogólnie: 4
Jestem na tak
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.
Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.
Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.
4
Pomysł: 4=
Jest całkiem w porządku, ale jakoś mnie nie pochłonął. Mimo to - ciekawe, i to chyba najważniejsze.
Styl: 4-
Jestem takiego samego zdania, co Weber. Chociaż historia placu aż tak mnie nie nudziła, aczkolwiek tkwi w niej jakiś 'minus'. Ogólnie przyjemnie się czytało, ale czasem coś drażniło mi oczy, np.:
Schematyczność: 4+
A mi się nie zdarzyło się czytać takiego tekstu, aczkolwiek nie tchnie wielką oryginalnością.
Błędy: 3=
Interpunkcja się rzuca w oczy już w pierwszym zdaniu:
I później też:
Ocena ogólna: 3+
Całkiem ciekawy pomysł, całkiem dobry styl, całkiem dużo błędów. Jestem na tak.
Pozdrawiam.
Jest całkiem w porządku, ale jakoś mnie nie pochłonął. Mimo to - ciekawe, i to chyba najważniejsze.
Styl: 4-
Jestem takiego samego zdania, co Weber. Chociaż historia placu aż tak mnie nie nudziła, aczkolwiek tkwi w niej jakiś 'minus'. Ogólnie przyjemnie się czytało, ale czasem coś drażniło mi oczy, np.:
strasznie niezgrabne, te 'wymachując' i 'szarpiąc' w jednym zdaniu bardzo się gryząWymachując pokaźnym lizakiem wytykała starca jednocześnie szarpiąc za maminą spódnicę i głośno mówiąc:
Schematyczność: 4+
A mi się nie zdarzyło się czytać takiego tekstu, aczkolwiek nie tchnie wielką oryginalnością.
Błędy: 3=
Interpunkcja się rzuca w oczy już w pierwszym zdaniu:
Paryżu przecinekBędąc niegdyś w Paryżu zostałem zmuszony do odbycia komercyjnej i dość skąpej wycieczki po tym mieście.
I później też:
XV przecinekKiedy stał tam konny posąg Ludwika XV plac zwał się placem Króla.
Rewolucji przecinekGdy oficjalnie figurowało jako plac Rewolucji ścięto tu głowy Ludwika XVI, Marii Antoniny i przywódców rewolucji.
razem (to akurat nie interpunkcja, ale rzuciło mi się w oczy)dwustu letni
przewodnika przecinekPrzechodząc przez Place de la Concorde, wysłuchując ubogich i niemrawych wzmianek przewodnika zwróciłem uwagę na coś, co nigdy wcześniej mnie nie interesowało.
razy przecinek ; poza tym chyba lepiej jka 'mężycznę' będzie z małej litery, w końcu to nie nowe zdanieTo niebywałe, ale będąc w tym miejscu setki razy dopiero teraz zauważyłem coś tak niepozornego… Mężczyznę.
matka przecinekodparła matka wiedząc
dziecka przecinekKładąc rękę na plecach dziecka pchnęła córkę do przodu i przyspieszyła kroku.
coś tu nie gra chybaW upalny, paryski dzień, w miejscu odsłoniętym i wystawionym na słońce jak to można było nawet znaleźć człowieka interesu.
ekscytował się kropkaNo nie uwierzysz! – ekscytował się –
głos przecinek ; przypomniał kropkapodniósł raptownie głos jakby nagle sobie o czymś przypomniał –
trochę kropkaspoważniał trochę –
tonu kropkapowrócił do „normalnego” tonu –
powolnie przecinekPara emerytów szła powolnie podpierając się na sobie nawzajem.
pogodę przecinekOna zawsze, bez względu ma pogodę ubrana była w płaszcz i pończochy.
wodotrysku kropkaskinęła na nestora przy wodotrysku –
te powtórzenie razityle tylko, że w życiu mu nie wyszło. Nie każdemu z życiem do twarzy…
małżonek kropkaoburzył się małżonek –
podarujesz przecinekżebrze, a jak mu chleb podarujesz to się spojrzy spode łba jak na nienormalnego.
sprawiali przecinekNieprawdopodobny hałas, jaki sprawiali mógł przyprawić o migrenę i zmącić spokój najbardziej światłego mędrca.
patrząc przecinekCzy patrząc widzisz?
Ocena ogólna: 3+
Całkiem ciekawy pomysł, całkiem dobry styl, całkiem dużo błędów. Jestem na tak.
Pozdrawiam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"