Opowiadanie to nie jest dlugie, zreszta jak prawie wszystkie moje teksty. Pisalam je na lekcji wosu, potem na kolanie na korytarzu. Mam nadzieje, ze komus sie spodoba. Tylko prosze nie oceniac tematu, bo jest jaki jest.
---
To byla sliczna dziewczyna. Ubrana w glany, koszulkę z napisem "ANARCHY" i czarna kurtke, ze skorzanym plecakiem na plecach, z ktorego wystawala jakas kartka, siedziala na murku patrzac w dal. Przed nim przechodzili ludzie, w rzece plynacej nieopodal szukali jej zafascynowania, ale nie odnajdywali tam nic niezwyklego. Powoli robilo sie chlodno, wokol zaczynala panowac ciemnosc. Dziewczyna wyjela z kieszeni ostre narzedzie i poczela sie nim bawic. Zdjela kurtke i chociaz poczula na skorze dreszcze, podwinela rekawy. Zrobila na rece slad zyletka i ujrzala kropelke krwi. Spojrzala w dal, by po chwili znow wrocic do poprzedniej czynnosci. Przejechala swoja zabawka po zylach na nadgarstku. Wbila tam przedmiot mocniej i poczula jak ciepla struzka plynie po jej dloni. Na policzku pojawila sie lza. Dziewczyna zrobila to samo na drugiej rece. Wstala, wyjela z plecaka zdjecie i pocalowala je. Polozyla obok listu pozegnalnego na murku, schylila sie za barierke i skoczyla, a raczej zsunela sie do wody. Poczula zimno, zamknela oczy...
Nazajutrz chlopak idacy tamtedy do szkoly na murku dostrzegl list, podniosl go i zdziwiony ujrzal tam swoje zdjecie. Wiedzial, ze to dla niego. Przysiadl i zaczal czytac...
2
Nie lubię krótkich tekstów, a szczególnie takich, w których pisarz idzie na łatwiznę. Ja na kolanie piszę co najwyzej szkice, plany. A te ulegają rozbudowie. Przedstawiłaś to obrazek - mało oryginalny i niezbyt poruszajacy. Stylu nie jestem w stanie ocienić po tak krótkim fragmencie. Nie razi w oczy, nie zachwyca. Ale ogólnie jestem zdania iż takie utwory należy trzymać w szufladach.
4
Takie to... pospolite. Pominę już fakt, że nie zauważyłam ani jednego polskiego znaku, ale ogólnie treść nie zachwyca. Kolejna smutna, pokrzywdzona nastolatka, która się tnie. Olabogarety, jakie to wzruszające. Jeszcze powinna mieć na koszulce napis ,,Fallen Angel". Może byłoby lepiej, gdyby była ubrana w zwiewną sukienkę w kwiatki i słomkowy kapelusz, ale mhroczne na siłę i pokaz dziewczę nie przemawia do mnie w ogóle.
Poza tym, gdy ktoś się tnie, to wydaje mi się, że czuje... ból? Te bzdury, że ból fizyczny zagłusza psychiczny to tylko chęć nadania wszystkiemu większego dramatyzmu. (To akurat z doświadczenia.)
Do krótkiej formy akurat nic nie mam, styl nienajgorszy. Powodzenia na dalszej drodze.
Poza tym, gdy ktoś się tnie, to wydaje mi się, że czuje... ból? Te bzdury, że ból fizyczny zagłusza psychiczny to tylko chęć nadania wszystkiemu większego dramatyzmu. (To akurat z doświadczenia.)
Do krótkiej formy akurat nic nie mam, styl nienajgorszy. Powodzenia na dalszej drodze.

Z powarzaniem, łynki i Móza.
[img]http://img444.imageshack.us/img444/8180/muzamtrxxw7.th.jpg[/img]
לא תקחו אותי - אני חופשי
[img]http://img444.imageshack.us/img444/8180/muzamtrxxw7.th.jpg[/img]
לא תקחו אותי - אני חופשי
5
Mi się nie podoba. Przeciwko takim krótkim formom nic nie mam, ale ładnie napisanym formom z dobrą fabułą, a nie takimi jak to. Ogólnie jestem na nie. Zero oryginalności i płytkie to jakoś wszystkie. Ale z chęcią przeczytam coś dłuższego, albo chociaż lepiej napisanego.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
6
No coz moge powiedziec... Nie bede sie bronic... Zapewniam ze jestem w stanie napisac cos dluzszego ale jakos brakuje mi tematu. Co do mrocznosci. To nie mialo byc na sile mroczne, chcialam pokazac, ze te silne z wygladu dziewczyny tez maja uczucia i cierpia. Jak nie musze to nie pisze z polskimi znakami. Tak mi po prostu latwiej. Ale na pewno nie mam problemow z ortografia.
A co do dramatyzmu to ja opisuje wlasne uczucia i nie robie nic na pokaz. Ani nie pisze ani zyje.
No szkoda ze wam sie nie podoba, moze bedzie lepiej. Przynajmniej piszecie szczerze
A co do dramatyzmu to ja opisuje wlasne uczucia i nie robie nic na pokaz. Ani nie pisze ani zyje.
No szkoda ze wam sie nie podoba, moze bedzie lepiej. Przynajmniej piszecie szczerze
7
Opowiadanie to nie jest dlugie,
Całkowicie się z Tobą zgadzam

Memento mori!
8
Miyamoto Musashi : moze to jest napisane zle, przyznaje sie do bledow...
Ciela sie zeby ulzyc sobie w cierpieniu i zeby szybciej ze soba skonczyc. Ja wiem, ze wy tego nie zrozumiecie ale ja wlasnie tak bym zrobila, wiec nie pisze ze to nie logiczne, bo ludzie w takich sytuacjach nie musza myslec logicznie.
Ciela sie zeby ulzyc sobie w cierpieniu i zeby szybciej ze soba skonczyc. Ja wiem, ze wy tego nie zrozumiecie ale ja wlasnie tak bym zrobila, wiec nie pisze ze to nie logiczne, bo ludzie w takich sytuacjach nie musza myslec logicznie.
9
*Za mało opisów! Ani opisu miejsca, dziewczyny ani tego co jest bardzo ważne w tym opowiadaniu: uczuć. Są to ostatnie chwile tej dziewczyny. Przecież musiała się ona bić z myślami. Zabić się czy nie zabić. Wiem, że to bardzo trudne zrozumieć co taka osoba może myśleć ale jest to bardzo istotne.
*Bardzo dziwna była reakcja chłopaka. Taka… nieludzka.
*Dużo błędów. Brak polskich liter też jest błędem. Staraj się naprzód pisać w Wordzie czy innym edytorze. Tekst będzie bardziej przejrzysty.
W każdym razie pisz dalej. Nawet najlepsi mieli najgorsze początki
*Bardzo dziwna była reakcja chłopaka. Taka… nieludzka.
*Dużo błędów. Brak polskich liter też jest błędem. Staraj się naprzód pisać w Wordzie czy innym edytorze. Tekst będzie bardziej przejrzysty.
W każdym razie pisz dalej. Nawet najlepsi mieli najgorsze początki

http://www.pro-people.pl.tl bo świat można zmienić...
11
Jak nie musze to nie pisze z polskimi znakami. Tak mi po prostu latwiej
A nam by było łatwiej czytać z polskimi znakami.
To po pierwsze, a tak w ogóle to nie bardzo mi sie to podobało. Taki sobie krótki tekścik, jakich wiele. Temat oklepany już chyba na wszystkie możliwe sposoby. Więc jeśli się juz na niego zdecydowałaś mogłąs przedstawić to w jakiś hmm ciekawszy, oryginalniejszy sposób..
Jako autor, który wie wszystko, powinnaś właśnie pomóc nam, niewiedzącym, zrozumieć to wprowadzając do swojego tekstu jakąś nutę jej uczuć, czym się kieruje, czemu w ogóle to robi, jak to jest.Ja wiem, ze wy tego nie zrozumiecie
"You have to be someone"
Robert Nesta Marley
Robert Nesta Marley
12
A nam by było łatwiej czytać z polskimi znakami.
Ale nie wszyscy maja dobrze ustawione kodowanie w przegladarkach i nie wszystkie tez lapia automatycznie, wiec ja rowniez pisze bez PL, bo krzaki wychodza nie do rozczytania. Poza tym, jest latwiej

PS: Powyzsze zdania odnosza sie do forumowego pisania na szybkiego - jezeli pisze jakies opowiadanie, zawsze uzywam PL.
13
Powyzsze zdania odnosza sie do forumowego pisania na szybkiego - jezeli pisze jakies opowiadanie, zawsze uzywam PL.
a mi chodzi właśnie o pisanie opowiadania, bo przecież to co zaprezentowała mala_ni było opowiadaniem, które się nie piszę na szybko i poprawia tak, żeby inni byli w stanie je przeczytać :wink:
"You have to be someone"
Robert Nesta Marley
Robert Nesta Marley