moje wspomnienia. niezły film.
szkoda że jakość taka kiepska
można się popłakać
nie chcę być przypadkiem
a jednak przypadkowo widzisz
jak spadam
i wstyd mi
bo myślisz,że muszę sie upić
by czuć
bo niby jest ok
niby ciągle mój świat się kolebie
i niby nadal mam wystarczająco sił
żeby się przyzwyczajać
3
dla mnie to jest genialne.
zdecydowanie najlepsze jakie napisałaś na tym forum.
w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej.
zdecydowanie najlepsze jakie napisałaś na tym forum.
w tej chwili nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej.
(I'm tired of being what you want me to be
Feeling so faithless lost under the surface
Don't know what you're expecting of me
Every step that I take is another mistake to you)
"Mam nadzieję, że wyjście jest radosne i mam nadzieję, że nigdy tu nie wrócę".
Feeling so faithless lost under the surface
Don't know what you're expecting of me
Every step that I take is another mistake to you)
"Mam nadzieję, że wyjście jest radosne i mam nadzieję, że nigdy tu nie wrócę".
4
a ja, no coż, powiem, że jest to przede wszystkim baardzo osobiste, jak wszystko co piszesz. Uważaj, bo odkrywasz się coraz bardziej, czy tego na pewno chcesz? Pewna spostrzegawczość psychologiczna i będziesz jak na tacy. wiadomo, ze może to ci nie przeszkadzać, że trudno pisać dobrze pisząc bezdusznie, ale..? Pozdrawiam. Podoba mi się. Zrezygnowałabym z tej interpunkcji, teraz i ja zaczynam się nad nią zastanawiać, kiedyś nie była istotna, ale tu mnie pouczano wiele razy.
alouette
5
Nie rozumiem tej wypowiedzi alouette. Przecież jesteśmy na forum anonimowi (chyba) i każdy podaje w poezji jakiś fragment siebie. Ja też odkrywam się i uważam, że w poezji po części właśnie o to chodzi.
To tak jakby oddawać innym część swoich emocji. Ludzie szczęśliwi mogą zrozumieć ludzi nieszczęśliwych itd. Poznajemy wtedy świat uczuć, które są nam niedostępne. (moim skromnym zdaniem:))
To tak jakby oddawać innym część swoich emocji. Ludzie szczęśliwi mogą zrozumieć ludzi nieszczęśliwych itd. Poznajemy wtedy świat uczuć, które są nam niedostępne. (moim skromnym zdaniem:))
6
poeta przekazuje emocje. Emocje nie biorą się z niczego. Wiersz pisany na chłodno jest li tylko rymowanką. Lub arymowanką, jak kto woli. Artyści - wszyscy - są w pewnym stopniu ekshibicjonistami. Bez tego trudno o wiarygodną lirykę, muzykę, malarstwo, aktorstwo. Ryzyko odkrycia siebie jest wpisane w sztukę. Prawdziwą. Nie udawaną.Uważaj, bo odkrywasz się coraz bardziej, czy tego na pewno chcesz?
Wiersz niezły. Sporo potknięć warsztatowych. Przyjęłaś zasadę małej litery po kropce, ale to nie usprawiedliwia np. braku spacji po przecinku.
wystarczająco dużo siłmam wystarczająco sił
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM
'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM
'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg