każą mi być praktyczną
żywić się ekonomią
posortowaną w plastikowe pudełka
tylko że ja z roztargnienia
w ogóle nic dzisiaj nie jadłam
w moim ogródku za domem
siedzę i patrzę jak
majowym słońcem
różowo delektują się rododendrony
bluszcz lirycznie pnie się po płocie
tylko bratki robią dziwne miny
czuję jak fioletowe perfumy bzu
odurzają moją i tak roztrzepaną głowę
serce mi kwitnie i kwiaty
biedni sąsiedzi
im kwitną jedynie telewizory
2
Czy tylko ja mam takie gupie uczucie że cała pierwsza strofa jest z... no, że nijak się ma do całości? Jakby ją wywalić to jest dużo lepiej ale i tak mi się nie podoba. Kwitnące telewizory jeszcze, fajne nawet ale reszta to jakaś taka sztampa, ot, kolejne wierszysko na WM. Z drugiej strony ktoś widział romantyzm bez sztampy? trudno zauważyć takiego wytwora
ale kurde najgorszy jest ten dziwny dysonans - to jaka jest pierwsza strofa i to jaka jest reszta - zakręcone i wcale nie fajne.
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
4
ja tam czuję pewien... związek między tymi zwrotkami (nie będę niszczył zabawy tym, którzy jeszcze nie interpretowali). Nie wiem, jak to się ma do romantyzmu... Ale nie jestem specjalistą w tym dziale.
Mnie się podoba. Jest uczucie, jest co interpretować, a nawet jest morał. Wszystko, czego Marikowi w wierszu do szczęścia trzeba.
Mnie się podoba. Jest uczucie, jest co interpretować, a nawet jest morał. Wszystko, czego Marikowi w wierszu do szczęścia trzeba.