16

Latest post of the previous page:

Niewiele więcej mogę dodać. Zresztą podejrzewam, że zdążyłeś już zastanowić się nad wszystkimi niedoskonałościami tego tekstu.

Mogę tyko dodać z wiedzy "fachowej", że zastosowałeś narracje auktoralną splecioną z narracją pierwszoosobową - co wcale nie jest innowacją. Wejście narratora auktoralnego (opisującego, oceniającego i komentującego) w oczy, uszy lub duszę bohatera stosuje zarówno Dostojewski jak i Gogol. Przykro mi Testudosie nie podjąłeś gry z konwencją ;)

myślę, że jak popracujesz nad tym tekstem to może wyjść coś fajnego

pozdroowki
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

17
Mi się podobało. Chociaż początek nie zaciekawił. Wydaje mi się zbyt prosto napisany. Szczególnie ten fragment:

Rozmawiający znajdowali się w prostym, żołnierskim namiocie. Siedzieli naprzeciwko siebie ze skrzyżowanymi nogami. Jeden z nich miał na sobie kapłańską sutannę, drugi natomiast proste, skórzane ubranie.

Ale nie będę się czepiać. Ważne, że dalej jest już lepiej.

Podoba mi się, że klimat próbujesz tworzyć poprzez krótkość linijek tekstu. Na mnie to działa ;)

Poprawność techniczna - tutaj też spoko

Nic więcej nie mam do dodania.

Pozdrawiam

Patka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”