Zamglone szczyty

16

Latest post of the previous page:

P.Yonk pisze: (pt 10 paź 2025, 08:48) Dziękuję nebbia, że podzieliłaś się swoimi odczuciami i "wizjami". Jest to niezwykle ciekawe dla mnie doświadczenie.
Bardzo proszę.
Swoją drogą ciekawa jestem czy choć w części moje „wizje” (tak już mam, że poezję czytam także obrazami) odpowiedziały na tradycyjne, szkolne pytanie – co Autor miał na myśli.
Pozdrawiam,
n

Zamglone szczyty

17
nebbia, w jakiejś części Twoja wizja pokrywa się z tym "co miałem na myśli". Musze jednak podkreślić "w jakiejś części" :) Twoje obrazy to dobra opowieść, którą udało się na tym "dziele" zbudować. Jedna z wielu możliwych.

Bo sam mam wiele różnych, które się przenikają, pokrywają, a niekiedy zaprzeczają sobie nawzajem, wykluczają się na jakimś odcinku.
Wagabund brat_ruina, to chyba pierwszy możliwy obraz - bo góry i chmury - najprostszy do zobaczenia. To nic złego, że "najprostszy" - ale można więcej.
Wędrujący po górach poeta w kryzysie ithi, to też jakiś obraz PL - bliski prawdy, możliwy. Ale nie całkowity i nie jedyny. Bardzo jestem ciekaw, czy ktoś coś dostrzeże więcej, innych obrazów.

Twoje obrazy nebbia, są bardzo ciekawe - dziękuję, że się tym podzieliłaś. :)
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Zamglone szczyty

18
Ostatecznie wykrystalizowały się cztery interpretacje muzyczne - chociaż są na pierwszy rzut ucha do siebie podobne, to jednak się różnią i mogą inne emocje wywołać. Dwa z męskim wokalem, dwa z żeńskim, dwa bardziej gitarowo/unplug, dwa bardziej cyfrowo...

"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”