(1930 – 2019)
A w marzeniach…
Starła kurze i posegregowała rzeczywistość.
Pachniało szarlotką.
Łacina, niemiecka gramatyka i rachunki. Wszystko równo poskładane, ułożone między myślami.
A w marzeniach Kmicic rozpędzony na półdzikim koniu.
(1916-2006)
Białe zaczynają
Zdjął rękawiczki i skłonił się z galanterią.
W powietrzu zawisło niewypowiedziane mademoiselle.
Buty lśniące w słońcu. Krawat równy co do milimetra.
Herbata czekała rozlana do szklanek. Obok warcaby. Białe zaczynają.
Niewyraźne wspomnienia
2Ładne.Proste.Wzruszające.Pozdrawiam.
Pamiętaj: kiedy ludzie mówią ci, że coś jest źle lub nie działa na nich, prawie zawsze mają rację.Natomiast kiedy mówią ci, co dokładnie nie działa, i radzą, jak to naprawić, prawie zawsze się mylą.
Neil R. Gaiman
Neil R. Gaiman
Niewyraźne wspomnienia
3Jeśli już koniecznie koniecznie musiałabym się do czegoś przyczepić, to do tego równego krawata. Równe mogą być dwie rzeczy lub powierzchnia.
Tak poza tym - jestem pod wrażeniem. Oszczędne środki zostały bardzo sprawnie użyte. Działa na wyobraźnię. Właśnie tak powinna wyglądać miniatura.
Tak poza tym - jestem pod wrażeniem. Oszczędne środki zostały bardzo sprawnie użyte. Działa na wyobraźnię. Właśnie tak powinna wyglądać miniatura.
Niewyraźne wspomnienia
4AndrzejQ, dziękuję, starałam się, żeby takie wyszło, cieszę się, że tak odbierasz ten tekst.
O krawacie jeszcze pomyślę, jak poprawić.

dziękuję :ups: trochę się bałam, że zabrakło historii.
O krawacie jeszcze pomyślę, jak poprawić.

Niewyraźne wspomnienia
5Trochę mnie nie było na forum, a tu taki wysyp świetnych miniatur! Jest się od kogo uczyć.
Podziwiam klimat i to, że potrafiłaś taki temat ująć prosto i bez ckliwości, która bardzo łatwo mogła się tu wkraść. Szacuneczek! :clap:

"Moje znaki szczególne
to zachwyt i rozpacz."
W. Szymborska
to zachwyt i rozpacz."
W. Szymborska
Niewyraźne wspomnienia
6Katka, myślę, że osoby o których były te teksty ckliwości by mi nie darowały.
I dziękuję
:ups:

Niewyraźne wspomnienia
7Szkoda że dopiero teraz trafiłem na twojego drabbla.
Bardzo przypadł mi do gustu „Białe zaczynają” i chciałbym zobaczyć je gdzieś wplecione w jakąś dłuższą opowieść. :)
Bardzo przypadł mi do gustu „Białe zaczynają” i chciałbym zobaczyć je gdzieś wplecione w jakąś dłuższą opowieść. :)