Latest post of the previous page:
TypowaniE pisze:A - Thana
F - Misieq79
B - padaPada
Na J i S na razie nie mam pomysłu.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
TypowaniE pisze:A - Thana
F - Misieq79
B - padaPada
Na J i S na razie nie mam pomysłu.
4. Link "R2" w prawym, dolnym rogu strony :arrow: http://weryfikatorium.pl/forum/app.php/page/rrRegulamin fragm. pisze:2. Kultura forum.
§ 1. Na forum przestrzegamy ogólnie przyjętych zasad współżycia międzyludzkiego.
§ 2. Zabroniona jest nadmierna wulgarność i obrażanie innych osób. W każdym słowie uznawanym powszechnie za wulgarne należy cenzurować minimum jedną literę (nie dotyczy tekstów szkoleniowych).
§ 3. Za spamowanie grozi ostrzeżenie.
§ 4. Każdy użytkownik ma prawo do swobodnej wypowiedzi nie łamiącej regulaminu.
§ 5. Administracja zastrzega sobie prawo do zmian w podpisach użytkowników, które będą sprzeczne z regulaminem lub też obraźliwe.
§ 6. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do ingerowania we wszelkie kłótnie pomiędzy użytkownikami, wzajemne obrażanie się czy inne zdarzenia łamiące zasady Regulaminu lub Netykiety oraz karanie uczestników ww. sytuacji.
§7. Administracja nie odpowiada za treść prywatnej korespondencji użytkowników, w tym także przesyłanej za pomocą "prywatnych wiadomości" na forum WeryfikatoriuM.
§ 8. Na dole R2óże.
Kolejny portal mieliście od początku bardzo blisko...
1. str. tematu
Po kliknięciu w "R"...
Spis grup na dole strony :arrow: grupa "r"lubisz być w gRupie
9. Dział "rrrrrrrrr" ukryty obok Fazy Grupowej i Pucharowej.dołącz ( http://weryfikatorium.pl/forum/ucp.php? ... membership ), a gdzieś na forum pojawi się dział, który musisz odnaleźć, aby kontynuować zabawę To jest grupa ogólnodostępna, każdy może się do niej przyłączyć.
http://weryfikatorium.pl/forum/viewforum.php?f=189Strona główna :arrow: Konkursy :arrow: Konkursy nasze :arrow: Turniej o Puchar Administratora 2018 :arrow: rrrrrrrrr
10. http://weryfikatorium.pl/forum/app.php/mchat:batman:So, how do you keep a secret from the world's greatest detective? Well, do you know? It's easy! You stick it right in front of him, right under his long, pointy nose... and wait!
Gdzieś tam znajdziecie awatar. Wtedy pozostaje tylko odpowiedź na pytanie...
Kim jest R?
Podkreślone słowo prowadzi do awatara:Administracja pozdrawia wszystkich czatujących!Przydatne linki: 1. mChat 2. ustawienia.
Zważywszy, że jestem tylko Twoim klonem, samochwała z Ciebie ;-)
A pisze:Możesz zapytac F, czy jest zainteresowane kontaktem. Chciałem tej osobie zaproponować, żebyśmy nawzajem ogarnęli swoje teksty
pełna mobilizacja, hehe : )
*F pisze:Pewnie.
Co u mnie:
Na razie mam goły pomysł. (mam urwanie głowy ze sprawami zawodowymi, więc przesunięcie terminu bardzo mi poszło na rękę)
W sumie to też warto uzgodnić, żeby się nie powtarzać - u mnie wizje narkotyczne (i oby udało się nie zaplątać znów w zbyt poplątaną fabułę). Szarańcza zacznie od śpiewania Kaczmarskiego "Epitafium dla Wysockiego"
Ale to tylko pomysł, jeśli już masz gotowy tekst w podobnym guście, to możemy się zastanawiać, czy pójdę w pomysł alternatywny, czy zaryzykujemy.
A może samo pójście w wizje jest zbyt wielkim ryzykiem, bo jury stwierdzi że za trudne i zakopie?
F pisze:Hej A
Narkotyki mnie przerosłyGodhand powie, że znów tekst podpisany, ale tak ludzie tak się maskują, że równie prawdopodobne jest stwierdzenie - nie, to za oczywiste, tego nie napisał/a F
Daj znać, czy uważasz to za dobry tekst i dobry horror, czy raczej korzystać z czasu i próbować czegoś innego (i czy prywata w tym tekście działa na plus, czy na minus) (tekst surowy, raz przejrzany)
<TEKST>
*A pisze:<tryb idioty mode: on> Ale jaka prywata? Chodzi Ci o umieszczonych w tekście Miśka i Jacka, odniesienia do forumowiczów? Przepraszam, jeśli pytanie jest głupie, ale po ostatnich kilku dniach (praca + ostatnie egzaminy na studiach) mam przepaloną żarówę.
Odnośnie tekstu jako takiego: jak dla mnie nie ma nic bardziej gównianego niż mieć za zadanie napisać w takim limicie znaków coś, co niby zalicza się do grozy. Kryminał - ok. Romans - ok. Wegetariański poemat o ekspansji glutenu - ok. Ale horror? Yhhh. Czasem nawet myślę, że prawdziwa groza nie istnieje, zwłaszcza przy tej właśnie skali opowieści - my się serio boimy, przeżywamy taki stan, czytając kilka stron tekstu? Jak dla mnie tu się operuje tylko pojedynczymi wrażeniami, głównie tymi, które najłatwiej jest wywołać (szok lub obrzydzenie to prostsza bajka niż gęsta atmosfera). Ta dygresja jest po to, by mi i Tobie zrobiło się dobrze (że to niby takie trudne zadanie)![]()
1. Bawi mnie tematyka. Dlaczego? Bo zacząłem pisać własny tekst w prawie identycznej scenerii (i też temat dzieciństwa). Ale to nie przeszkoda. Uderzę w inne tony (ojcostwo).
2. Podoba mi się perspektywa dziecięca. Takie "Dzieci kukurydzy" (te literackie, a nie, bleh, filmowe) z innej perspektywy. Uderzasz tu głównie w pewien rodzaj zmieszania i "wczujki" - dziecięcy mikrosystem w świecie post-apo. Ogólnie mi się to podoba (to nie dające nadziei zakończenie też), ociera się to o horror. I - nawiązując jeszcze do tej mojej dygresji - my się możemy maksymalnie o to otrzeć, nic poza tym. Zobaczymy, co zrobi Jacek. Uważam, że uderzy w bardzo podobne tony obrzydzenie/dziwne zestawienie/groteska (aż przypomniał mi się pewien jego krótki tekst, który przysłał kiedyś na konkurs, który współorganizowałem). Powiem Ci tak: ćwiczeń nigdy dość i jak masz jeszcze jakieś pomysły, to machnij coś jeszcze. Jeśli nie masz czasu - to co już masz jest ok, trzeba będzie wyczyścić. Jak będziesz miał wersję, w której na razie sam nie widzisz już żadnych potknięć to mi podeślij, mamy poniedziałek i wtorek, po latach znów zabawię się w korektora i redaktora i pogrzebię w tym.
Swój tekst postaram się mieć jutro. Na razie mam jeden akapit, więc nie mam w tej chwili czego zaprezentować pod dyskusję. Pomysłu nie ma, jedynie scena w głowie, która pójdzie w jakimś kierunku. Jakimś - to warto podkreślić w takich sytuacjach
Zdrówko i do przeczytania!
F pisze:Hej A
Poszedł poprawiony tekst - w wersji z zaznaczonymi zmianami i bez.
Wyszło równiutko 10k, więc żeby cokolwiek dodać (np. przecinki), trzeba coś zdjąć (np. świątecznego karpia).
Jacek był przypadkiem, zmiana na Kubę.
Prywata polegała na Miśqu i jego wilkach. Powtarzał w kółko, że mój pierwszy tekst jest do niczego, bo były w nim wilki walczące z oddziałem wojska. W jednym poście, w następnym, na czacie... nawet ostatnio do tego znów wrócił. Trochę mi ulał żółci
Co do Jacka - w dawnym Turnieju miał tekst o cyborgach. Stawiam, że tym razem jego szarańcza też będzie sztuczna.
Do tekstu o narkomanach nie udało mi się wymyślić zgrabnej fabuły. Facet zażywa, ma halucynacje, budzi się - ale co w te halucynacje? Chciałem/am () to oprzeć o Kaczmarskiego "Epitafium dla Wysockiego", ale stwierdziłem/am, że wyjdzie mi z tego podróba "Opowieści wigilijnej". No i wciąż obrywam w Turnieju że mam zbyt nieczytelne teksty, wizje narkotyczne mogłyby mnie zupełnie wkręcić w chaos. Tym razem wszystko prosto jak w mordę strzelił
F pisze:rodzina twierdzi, że tekst za bardzo przeskakuje. Przełożyłem jeden element, powiedz, co o tym sądzisz? tekst na mail
F pisze:Posyłam na mail wersję jeszcze ostateczniejsząWywalony tygrys, główny wątek uwypuklony, całość krótsza. Jak uważasz, to zmiana na lepsze?
Zdążysz...? [...]
A pisze:Jest spoko. Zerkałem na teksty z innych bitew i moim zdaniem nie jesteś poniżej ogólnej jakości. Tak naprawdę upchało się tu dość treści i jakiejś konkretnej estetyki, dla mnie to zawsze plus. Mam jedną sugestię - jak przeczytałem ostatnie dodane zdanie "Benek uderzył tylko raz" przyszło mi do głowy, że metaforycznie bym to domknął, coś w stylu "Benek uderzył tylko raz, mieszając w jedno agresję i litość". Wiesz, coś w tych klimatach, że skoro zrobił to mega sprawnie (brutalnie? Bo wystarczył jeden cios), to niechcący litościwie. Wiem, jestem o krok od filozoficznego pieprzenia. Ale może coś z tego zrobisz. Pierwsze i ostatnie zdania potrafią wiele ugrać.
*F pisze:Koniec zostawię. Mam odwrotne uczucie: zdanie krótkie jak jedno uderzenie, faktycznie zostawia niedostyt - i niech tak będzie. Dać na koniec czytelnikowi po gębie, niech się wzdrygnieZa dużo słów uspokoi, przywróci harmonię - ale ja tam nie chcę spokoju i harmonii
*A pisze:Opinia F się przydała, zasugerowałem się i przerobiłem wszystko. Wywaliłem połowę i połowę dzisiaj dopisałem.
F pisze:Dzięki za emocje
Pozdrawiam A
A pisze:też dzięki za emocje i ten duet na sam koniec. W gruncie rzeczy bawiło mnie to, co zauważyli niektórzy oceniający: dość podobna tematyka i narzędzia w naszych tekstach. Gdyby nie Twoje uwagi - może tych punktów byłoby jeszcze mniej, zwłaszcza, że nie mogłem wybrnąć z tym, jak wykorzystać do końca to, co już miałem. Podobieństwo kontekstów u nas mogło też wpłynąć negatywnie, jak to niektórzy napisali: szantaż za pomocą cierpiących dzieci. Nie byłem tak wyrachowany, po prostu miałem pomysł, w którym dzieciaki są ważneSzkoda, że to już koniec, ale kto wie, może jeszcze się "spotkamy"
***F pisze:Mnie nie darowali konserw dziecięcychA co tam. Jeśli za parę lat będą pamiętać jakikolwiek tekst z tego turnieju, to ten z peklowanymi dziećmi
Przynajmniej tyle dobrego, że ani nikt nikogo nie uziemił, ani nikt nikogo nie przeciągał - wtopa była obupólna
No, Ty wtopiłeś (-aś? Ancepa twierdzi na forum, że jesteś kobietą) bardziej, z czego też się cieszę
Pogadamy, jak już będzie wiadomo kto jest kim
Odgadnięci:
A =
B =
C = P.Yonk
D = Wolha.Redna
E =
F =
G = Sarah
H = Gott-Foo
I = eworm
J =
K = ravva
L = Czarna Emma
M = Filip
N = Baribal
O = Chii
P = Iwar
R = Sepryot
S =
T = zuzanna
Czy to nie jest okrótne? Nabijają się teraz.
Och, nie. W finale to ja mam pewniaków.Eldil pisze:Strzały w ćwiartkę, strzały w finał :-)
B pisze:S - to Uniwers. On dobrze pracuje na oporze. Powiedz mu, że nie da rady, to on sobie flaki wypruje, a udowodni, że da.
Finałowy tekst bardzo dobry, więc by się zgadzało.
J - nie wiem kto, ale mężczyzna na pewno. Z talentem jak arbuz.
F - a może Faraon coś w tych rozmówkach poprzestawiał i to jednak kobieta? Albo mężczyzna, który umie podrabiać kobiecy styl.
E - kobieta.
A - nie mam pojęcia, ale mężczyzna.
B - nie mam pojęcia, kto to, pójdę do lustra sprawdzić.
:batman:A pisze:możesz potem dać podpowiedź dla super pamiętliwych, że jeśli ktoś pamięta początki QFantu, to może kojarzyć, że był wtedy na tamtejszym forum konkurs związany z podłożeniem głosu do reklamy książki i ja go wtedy wygrałem xD
Wróć do „Turniej o Puchar Administratora 2018”