Najlepszy [drabble]

1
Jestem na okładce Times’a! Wyszedłem nieźle. Nienagannie przycięta broda, doskonała fryzura, garnitur zaprojektowany specjalnie dla mnie przez Czapulę z Vistuli, a w ręku kostka masła z Mlekovity. Wyszło patriotycznie. Zaproponowali kilka tytułów na okładkę: “Najlepszy pisarz”, “Literat doskonały”, “Geniusz powieści”, “Milioner słów”. Nie mogłem się zdecydować. Czym sobie zasłużyłem? Wydane tytuły, tłumaczone na setki języków świata, mówią za siebie. Niektóre stały się obowiązkowymi lekturami. Zabawne, znalazłem swoją książkę wydaną w Nauru (gdzie u licha leży Nauru?) w ich ojczystym języku! Wywiady, wykłady, odczyty, spotkania literackie... Na waciki nie brakuje.
— Coś się tak rozpychał? Mało mnie nie zrzuciłeś, spać nie mogłam.
----
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Najlepszy [drabble]

5
Juliahof, Bartosh16, Nieokreślona, Dziękuję Wam bardzo. Jestem zdumiony. Pierwszy raz udało mi się napisać coś, co się spodobało. Bez krytycznych uwag. No nie mogę uwierzyć. Dzięki.

(ithilhin dzięki za pomoc, przy wrzucaniu tego tutaj :)
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Najlepszy [drabble]

6
Przyznam, że obserwowałam poranny proces twórczy :) Przez co straciłam obiektywizm, chichocząc nieco nad ręką :)
I to ostatnie zdanie z pierwszej wersji - o sennym koszmarze, miało swój urok :)
Całkiem fajnie Ci się to napisało.
Uśmiech dla Pana :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Najlepszy [drabble]

9
Sarah pisze: Przyznam, że obserwowałam poranny proces twórczy :) Przez co straciłam obiektywizm, chichocząc nieco nad ręką :)
Najśmieszniejsze, że poprawiłem to w polu formularza, wklejając pierwszą wersję - ale nie poprawiłem oryginalnego pliku. Zmieniając puentę - która
I to ostatnie zdanie z pierwszej wersji - o sennym koszmarze, miało swój urok :)
była sztuczna taka-jakaś - nie poprawiłem ręki. I wyszło jak wyszło... Ale dzięki ithilhin :)
Całkiem fajnie Ci się to napisało.
Uśmiech dla Pana :)
dzięki, czuję się uśmiechnięty :D

Isabel, ithilhin, dzięki, dzięki, dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”