Tankowanie

16

Latest post of the previous page:

Admin! Kłócom mnie się na wątku! :offtop: - owce, zaraza.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Tankowanie

17
Fajne. Te krótkie zdania dobrze wybijają rytm opowieści.

Lubię takie kawałki, bo pozwalają mi zaglądnąć w różne ciekawe miejsca. Po mojemu, tak należy pisać "oparte na faktach". Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł.

Tobie, moim zdaniem konstrukcja wyszła bardzo zgrabna.
Strona autorska.

Tankowanie

19
Obrazek świetnie mi znany i z jajem opisany :)
Jedna tylko uwaga -
"Owijamy śmierdziela w worek na zwłoki, jedziemy."
u mnie nie praktykowane - worki na śmieci (120l) wychodzą taniej :P))
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Tankowanie

20
Sarahaulit, takich nie mamy na pokładzie. A worek na zwłoki jest idealny, fetor się mniej rozchodzi i wszy tak nie harcują po karocy :D
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Tankowanie

21
misieq79 pisze: Sarahaulit, takich nie mamy na pokładzie. A worek na zwłoki jest idealny, fetor się mniej rozchodzi i wszy tak nie harcują po karocy :D
a nie rozliczają was z tych worków?:))
głupie pytanie - wiem, ale słyszałam już o akcjach z tłumaczeniem się z braków:P)))
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Tankowanie

22
Zgadzam się z pochwałami nt dynamiki i realizmu. Co dla mnie nawet bardziej ujmujące, przy oszczędnej ilości przymiotników jest bardzo barwna, żywa scena. Uwielbiam kiedy zza liter wyziera kadr filmowy. Ten tekst mnie prawdziwie rozdrażnił, a to oznacza, że jest dobry. Dziękuję.

Tankowanie

24
Jedna uwaga (cóż, zboczenie zawodowe):

Dochtór patrzy na okienka dystrybutora, z cyferkami 73.86.

73.86 to po angielsku, po polskiemu jest 73,86.
Strach herbu Cztery Patyki, książę na Miedzy, Ugorze etc. do usług
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”