391

Latest post of the previous page:

Czy nie powinien w takim razie pojawić się temat z pytaniami do Marka "Kaiser sose" Stelara i nie powinien zostać zmieniony kolor nicka? Tak tylko pytam :D
//generic funny punchline

393
W zasadzie mógłbym poczekać jeden dzień, ale zbyt lubię się chwalić, by wytrzymać: ukazała się Fantastyka Wydanie Specjalne 1/2016 (na razie w postaci e-booka, ale doświadczenie pokazuje, że wydanie papierowe spóźnione jest góra dwa dni), a w nim moje opowiadanie pt "Imago". Skromnie dodam, że uważam to opowiadanie za najlepsze ze wszystkiego, co do tej pory napisałem (lub ewentualnie drugie co do "lepszości") i ekscytuję się tą publikacją również o wiele bardziej, niż jakąkolwiek wcześniejszą (włączając to debiut).

Nie mogę teraz się doczekać komentarzy czytelników i mam nadzieję, że będzie ocenione lepiej, niż "Trzy do dwóch dla Nowogóry".

395
Radomir , gratulacje!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

397
Dziś w końcu mogę się oficjalnie pochwalić datą debiutu :)

Obrazek

Zapraszam Was serdecznie do przeczytania (jeśli takie klimaty Wam odpowiadają) i podzielenia się komentarzami na pw. Będą one dla mnie bardzo cenne ponieważ nie miałem żadnego beta-czytacza więc - szczerze mówiąc - drżę z niepokoju o to jak zostanie odebrana.

Pozdrawiam serdecznie
Zapraszam: http://www.jacek-lukawski.pl

400
Jacek, gratuluję! Moje klimaty, sięgnę :)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

402
ancepa pisze:Czy to jest TOM I czy zamknięta opowieść?
To pierwszy z trzech tomów :)

Galla pisze:Wczesne średniowiecze, Słowianie, brzmi bardzo ciekawie. Zdradzisz parę słów o fabule? :)
Posiłkując się opisem z okładki:
"Sto pięćdziesiąt lat po powstaniu Martwej Ziemi, z twierdzy granicznej wyrusza oddział żołnierzy, by wąskim przesmykiem przekroczyć zapomnianą krainę. U podnóża Smoczych Gór, w starym klasztorze ukryte jest coś, co musi powrócić do królestwa zanim Zasłona Martwej Ziemi pęknie i zaniknie.

Silny oddział pod dowództwem Dartora, starego, zaprawionego w bojach oficera wkracza w suche stepy by zmierzyć się z demonami przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. Prawdziwy cel misji zna tylko przysłany w ostatniej chwili przewodnik. Lecz nawet on – tajemniczy Arthorn – nie przypuszcza, jaki los przygotowali dla nich bogowie i jak krucha jest równowaga znanego im świata."

Pozdrawiam :)

406
Grimzon pisze:Ten oficer zgrzyta strasznie.
Pozwoliłem sobie na to słowo świadomie. Pojawia się w książce 8 razy więc mam nadzieję, że nikt na zawał nie pierdyknie ;)

W kilku miejscach, z tych czy innych względów, odszedłem od zgodności historycznej.
Ostatnio zmieniony czw 28 sty 2016, 23:32 przez Jacek Łukawski, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”