2569
I koniecznie ze skóry z *** jednorożca :cool:

//Bron: Poważnie? To forum literackie, a nie jakaś speluna żeby używać takiego słownictwa. Kolejny wybryk zostanie wynagrodzony warnem.
Ostatnio zmieniony ndz 03 maja 2015, 21:27 przez Adam Nakiel, łącznie zmieniany 2 razy.

2572
Andrzej Pilipiuk pisze:
Carewna pisze: Buty retoryczne.
Chodzisz boso? :P
Nie, ale lubię "Oko jelenia". Głównie za realizm i zepsute zęby jako dekoracje do podróży w czasie. I lubię też dobrze zszyte książki, a podejrzewam, że skórzana oprawa oznacza brak kleju. :)

2574
Ok. książka jeśli dobrze liczę 31 (50) ukończona. Tytuł jeszcze nie ustalony.
Zbiór 5 opowiadań w tym jedno dłuuuższe (180 k znaków).

Wydaje mi się że opowiadania się spodobają. To zatytułowane "Naszyjnik" lokuję w pierwszej piątce najlepszych tekstów jakie napisałem w życiu...

bierzemy na tapetę Wędrowycza i Wampiry.

2578
JKM moim zdaniem zwariował.
W dodatku ma zerową zdolność koalicyjną
To już kompletnie zgrana karta.

*

Zrobiłem redakcję autorską dwu pierwszych opowiadań (ze wskazówkami Żony). Trochę przy okazji spuchły - zbiór ma już 485 k znaków i podejdę chyba w okolice 500 k.

Tak jakby herbata robiła się słodsza od samego mieszania ;)

Przekazałem już do redakcji - łącznie ciut ponad połowa objętości - 282 k.

Ostatecznie wejdzie 5 grubszych tekstów. Nie jest to optimum - zbiór powinien liczyć 8-10 ale cóż... Tak jakoś wyszło tym razem.

2580
Moim zdaniem wiele rzeczy przekreśla ludzi aspirujących do różnych zawodów.

Człowiek z poważną wadą wzroku - nie może być pilotem.
Człowiek z wadą wymowy - nie nadaje się na belfra.

Co do blefrów - tu bym zapewnił dobre zarobki ale bardzo ostrą selekcję do zawodu.

Polityk powinien być zdrowy psychicznie i fizycznie, oraz poukładany moralnie - wykluczyłbym rozwodników, dziwkarzy, bywalców klubów dla gejów... etc. I zasadniczo - jeden wyrok za przestępstwa kryminalne powinien skreślać raz na zawsze z listy kandydatów.

Wróć do „Strefa Pisarzy”