76

Latest post of the previous page:

Kosmetyczne zmiany - dobra rzecz, ale kłopoty z rejestracją nowych użytkowników chyba nadal pozostały, gdyż od 06 lutego nie przybyła nam żadna dusza :x
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

77
Sprawdziłem i faktycznie dalej nie da się zarejestrować:
Błąd Ogólny

Could not insert data into users table

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '0' for key 1

INSERT INTO phpbb_users (username, user_regdate, user_password, user_email, user_icq, user_website, user_occ, user_interests, user_from, user_field_6,user_field_8, user_sig, user_sig_bbcode_uid, user_sig_image, user_avatar, user_avatar_type, user_viewemail, user_viewaim, user_aim, user_yim, user_msnm, user_attachsig, user_allowsmile, user_allowhtml, user_allowbbcode, user_allow_viewonline, user_notify, user_notify_gg, user_notify_pm, user_popup_pm, user_timezone, user_lang, user_custom_color, user_custom_rank, user_style, user_gender, allowpm, user_level, user_allow_pm, user_birthday, user_next_birthday_greeting, user_ip, user_ip_login_check, user_active, user_actkey) VALUES ('Qwerty', 1392886727, '$H$920ic/mgz0iPnmj0Drh8qqHektagbp/', 'swirek666@o2.pl', '', '', '', '', '', '7777777', 'TAK', '', '', '', '', 0, 1, 1, '', '', '', 1, 1, 1, 1, 1, 0, 0, 1, 1, 1, 'polish', '', '', 26, '1', 1, 0, 1, '999999', '0', '530a54fe', 1, 0, 'b727e56bd830')

Line : 908
File : usercp_register.php

78
Na forum php Przema podają takie rozwiązanie tego:
w pliku usercp_register.php szukasz phpbb_groups -> group_id zmieniasz na auto_increment
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

79
ithilhin pisze:Na forum php Przema podają takie rozwiązanie tego:
w pliku usercp_register.php szukasz phpbb_groups -> group_id zmieniasz na auto_increment
Prawdopodobnie przestawiło się na ręczną rejestrację kont, a to jest wskazanie na automatyczną; po uruchomieniu powinno być wszystko w porządku.

80
Mam pytanie, czy te czarne stworki przy niku są niezbędne? Estetycznie niezbyt, ładniej było gdy był sam nik.
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz

86
Avenger pisze:Rejestracja została naprawiona dzięki wsparciu Grimzona :) i ithi :* .
no to teraz się zacznie.

brawo Avv!
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

89
świetny pomysł, biorąc pod uwagę, ze senior admin się obija nieprzyzwoicie :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Wróć do „Sprawy organizacyjne”