Koleżanka podarowała mi kilka lat temu, gdy leżalem w szpitalu po zabiegu korekty przegrody nosowej. Bardzo oryginalna lektura. Inteligencja, dowcip i styl autora podziałał na mnie tak, że na trochę prawie zapomniałem, że miałem wówczas nos o kształcie i kolorze dojrzałego pomidora
Bajki filozoficzne Leszka Kołakowskiego
113 bajek z królestwa Lailonii dla dużych i małych oraz inne bajki, Warszawa 1998, 145 ss.
Koleżanka podarowała mi kilka lat temu, gdy leżalem w szpitalu po zabiegu korekty przegrody nosowej. Bardzo oryginalna lektura. Inteligencja, dowcip i styl autora podziałał na mnie tak, że na trochę prawie zapomniałem, że miałem wówczas nos o kształcie i kolorze dojrzałego pomidora
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett
Double-Edged (S)words
Double-Edged (S)words