Dobre Historie

1
Wydawnictwo z Wrocławia. Jeden z właścicieli, Śmigiel, wykłada u mnie na uniwersytecie i pomyślałem, że podejdę do niego z czymś :) Czy ktoś miał styczność z tym wydawnictwem i może coś niecoś powiedzieć?
„Przekupić można każdego. Tyle, że jedni cenią się bardziej, drudzy zaś mniej.”

3
prowadzone zajęcia:

Autopromocja pisarza (IDziKS)
Cyfrowa obróbka dźwięku (IDziKS)
Produkcja muzycznej audycji radiowej - (IDziKS)
Gatunki dziennikarskie (SWPS)
Pracownia radiowa (SWPS)
Techniki pracy głosem (Podyplomowe Studia Dziennikarstwa i PR)

4
Ja bym sprawdziła, co już wydali, gdzie to można dostać i czy to nie jest przypadkiem to wydawnictwo, co dodaje tasiemcowate sagi do pism dla kur domowych.
tl;dr

Kawa moim bogiem.

5
Autopromocja pisarza, fajne :) Przypomina mi się tekst jednego z moich wykładowców, że niektóre wypowiedzi mają moc sprawczą w kwestii, do której się odnoszą, np. "biorę sobie ciebie za żonę/męża". Ciekawe, czy w tym przypadku jest podobnie :)

Z Łukaszem Śmiglem raz rozmawiałem telefonicznie, bardzo fajny i kontaktowy człowiek.
"Właściwie było to jedno z tych miejsc, które istnieją wyłącznie po to, żeby ktoś mógł z nich pochodzić." - T. Pratchett

Double-Edged (S)words

6
To wydawnictwo wydaje czasopismo "Coś na progu" - to jedyny ich twór, z którym miałam styczność, ale całkiem solidna robota (i jakoś sobie na razie radzi na tym biednym, skurczonym rynku czasopism). Ich powieści nie czytałam i nie pomnę, czy widziałam w jakichś księgarniach.

Ktoś z Wery, pamiętam, wypuszczał jakieś opko w "Cosiu", to może chociaż o współpracy na małą skalę mógłby powiedzieć... Ale też nie dam głowy, kto - musiałby się sam ujawnić albo poszukaj w temacie "Nasze sukcesy".

Ogólnie wydaje mi się, że opcja warta rozważenia.
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

8
Adrianna pisze:i nie pomnę, czy widziałam w jakichś księgarniach.
Ja właśnie też nie widziałem (lub nie zwróciłem uwagi) i to mnie w pewnym stopniu zniechęca.

9
Oni wydają pismo, to jest najważniejsze. Można więc uderzyć z opowiadaniem.
Książki wydają rzadko - i nie widziałem polskiego autora, kojarzę raczej starocie grozy albo sf i biografię Davida B. Ale to się może zmienić, trzeba by sprawdzić.
Moim zdaniem, chociaż było wiele głosów sceptycznych, DH radzą sobie, skoro utrzymują się na rynku już bodaj ze dwa lata.
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

11
LubieCię pisze: dodaje tasiemcowate sagi do pism dla kur domowych.
cool. Piszecie jeden odcinek sagi miesięcznie (120-180 stron) i jak dobrze zaczniecie to macie robotę do emerytury ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wydawnictwa”