Latest post of the previous page:
Wiesz, odniosłem wrażenie, że to jest odnośnie opowiadań, a nie książek/powieścii to raczej dość subiektywne
po co? Przecież już jest "Staroświecki Sklep".Bartosh16 pisze: Kiedyś np. zostałem poproszony o napisanie zakończenia do "Lalki".
Veto!Ignite pisze:8 sposobów na to, żeby zepsuć zakończenie
I właśnie to jest najśmieszniejsze w otwartej kompozycji "Lalki", że potencjalnych zakończeń może być milion.Andrzej Pilipiuk pisze:po co? Przecież już jest "Staroświecki Sklep".
Przecież Lalka się kończy bardzo wyraziście- zostają łachudry i miernoty. I to jest koniec. Początek końca.Bartosh16 pisze:I właśnie to jest najśmieszniejsze w otwartej kompozycji "Lalki", że potencjalnych zakończeń może być milion.
e, mięczak z Ciebie. Ja wymyśliłem zakończenie ...jeszcze gorszeBartosh16 pisze:jak skończyłem pisać alternatywne, szczęśliwe zakończenie "Dziewczynki z zapałkami"
Chodziło mi bardziej o poczynania Wokulskiego w MoskwieNatasza pisze:Przecież Lalka się kończy bardzo wyraziście- zostają łachudry i miernoty. I to jest koniec. Początek końca.Bartosh16 pisze:I właśnie to jest najśmieszniejsze w otwartej kompozycji "Lalki", że potencjalnych zakończeń może być milion.
Od razu mięczak -,- Zakończenie szczęśliwe dla dziewczynki z zapałkami. Z tego, co pamiętam (nie mogę znaleźć tego opowiadania) każdy, kto wprost wzbraniał się przed kupnem zapałek, stawał w płomieniach w tajemniczych okolicznościach. Albo domostwa tych ludzi... Nie pamiętam :(Andrzej Pilipiuk pisze:e, mięczak z Ciebie. Ja wymyśliłem zakończenie ...jeszcze gorsze
Odniosłam się do stwierdzenia - ma milion potencjalnych zakończeń. Nie ma! I tu jest sendo.Bartosh16 pisze:Natasza napisał/a:
Bartosh16 napisał/a:
I właśnie to jest najśmieszniejsze w otwartej kompozycji "Lalki", że potencjalnych zakończeń może być milion.
Przecież Lalka się kończy bardzo wyraziście- zostają łachudry i miernoty. I to jest koniec. Początek końca.
Chodziło mi bardziej o poczynania Wokulskiego w Moskwie
z Geistem zbudowali latającą machinę, przylecieli po Łęcką.Smoke pisze:dokładnie, a to czy Wokulski wyjechał do Chin, Ameryki czy Geista- kogo to obchodzi jak już będzie wiódł całkiem zwyczajne życie, Lalka ma zakończenie i to w jedynym właściwym momencie
a to przepraszamBartosh16 pisze:każdy, kto wprost wzbraniał się przed kupnem zapałek, stawał w płomieniach w tajemniczych okolicznościach. Albo domostwa tych ludzi... Nie pamiętam :(
Albo do EtiopiiSmoke pisze:, a to czy Wokulski wyjechał do Chin, Ameryki czy Geista- kogo to obchodzi jak już będzie wiódł całkiem zwyczajne życie
proponuję rowerem ;-)Marcin Dolecki pisze:Albo do EtiopiiSmoke pisze:, a to czy Wokulski wyjechał do Chin, Ameryki czy Geista- kogo to obchodzi jak już będzie wiódł całkiem zwyczajne życie![]()