16

Latest post of the previous page:

ten tekst jest żałosny... to jest jedna ze straszniejszych rzeczy jakie czytałem :) więc w sumie bravo!

jeżeli to jest modernistyczny styl, to znaczy że debile spod sklepu opowiadając o dupach też "tworzą". W dodatku sztukę...

Nie zgodzę się że każde dzieło jest piękne... Mowy nie ma.

To na przykład jest dość wybitnie brzydkie :)

Dodane po 6 minutach:

jej... przeczytałem to jeszcze raz i cholera nie mogę uwierzyć że ktoś to puścił na forum :)

17
Sam jestem aktorem i wiem, że każde dzieło (choć nie ma pięknego stylu) jest piękne. I każde ma w sobie pewną naukę, którą powinien dostrzegać każdy człowiek, ale niestety o dziwo nie dostrzega.

"Szedł se miś przez lasa i nasrał se nomanie pod kżakiem."

Dostrzegasz tą wewnętrzną głębie? Czujesz ten ładunek uczuć? Nie? No patrz, o dziwo nie dostrzegasz. Grutalcje Szesnastoletni Aktorze, Który Wie Wszystko.

Ech, no więc przepraszam Panie i Władco. Naukę daną mi - zapamiętam. Argumenty wypisane tu - wyśmieję. Przepraszam, że mi się nie podobało i że nie dostrzegłem tej głębi. Przepraszam, że wytykałem błędy tego jakże pięknego dzieła. Przepraszam, że pisałem stylem własnym. Wybaczysz?

Jeśli to jest dla Ciebie styl nowoczesny i modernistyczny to ja wracam do średniowiecza.[/quote]

"krzakiem" się pisze.. i nie "se" tylko sobie jak coś.

Nawet srającego misia można pokazać, ale ten twój "wyimaginowny" (za trudne słowo dla ciebie) Miś będzie komiczny, jak z resztą ty.

ten tekst jest żałosny... to jest jedna ze straszniejszych rzeczy jakie czytałem Smile więc w sumie bravo!

jeżeli to jest modernistyczny styl, to znaczy że debile spod sklepu opowiadając o dupach też "tworzą". W dodatku sztukę...

To na przykład jest dość wybitnie brzydkie Smile

Dodane po 6 minutach:

jej... przeczytałem to jeszcze raz i cholera nie mogę uwierzyć że ktoś to puścił na forum

Wy nie potraficie tworzyć. Wy po prostu odtwarzacie, jakieś piękne style starych pisarzy, to mnie śmieszy.

Dodane po 1 minutach:
patryk-b5 pisze:
Sam jestem aktorem i wiem, że każde dzieło (choć nie ma pięknego stylu) jest piękne. I każde ma w sobie pewną naukę, którą powinien dostrzegać każdy człowiek, ale niestety o dziwo nie dostrzega.

"Szedł se miś przez lasa i nasrał se nomanie pod kżakiem."

Dostrzegasz tą wewnętrzną głębie? Czujesz ten ładunek uczuć? Nie? No patrz, o dziwo nie dostrzegasz. Grutalcje Szesnastoletni Aktorze, Który Wie Wszystko.

Ech, no więc przepraszam Panie i Władco. Naukę daną mi - zapamiętam. Argumenty wypisane tu - wyśmieję. Przepraszam, że mi się nie podobało i że nie dostrzegłem tej głębi. Przepraszam, że wytykałem błędy tego jakże pięknego dzieła. Przepraszam, że pisałem stylem własnym. Wybaczysz?

Jeśli to jest dla Ciebie styl nowoczesny i modernistyczny to ja wracam do średniowiecza.

Nawet srającego misia można pokazać, ale ten twój "wyimaginowny" (za trudne słowo dla ciebie) Miś będzie komiczny, jak z resztą ty.

ten tekst jest żałosny... to jest jedna ze straszniejszych rzeczy jakie czytałem Smile więc w sumie bravo!

To na przykład jest dość wybitnie brzydkie Smile

Dodane po 6 minutach:

jej... przeczytałem to jeszcze raz i cholera nie mogę uwierzyć że ktoś to puścił na forum

Wy nie potraficie tworzyć. Wy po prostu odtwarzacie, jakieś piękne style starych pisarzy, to mnie śmieszy.

18
Lepiej Masłowską? Kurka, musze cos w końcu przeczytać jej autorstwa. Patryku - nie da rady stworzyć swojego własnego stylu od podstaw - inspiracje płyną zewsząd, każdy ma mistrzów, nawet jeśli sam o tym nie wie. Przecie i genialny Witkacy ot, choćby Micińskim się inspirował. Jednemu odpowiada taki styl, innemu znowu inny. Nie ma dyskutować - robisz to, co ci się podoba - uznania to jednak nie gwaranuje.

Co do samego tekstu - niestety jest słaby. I pal licho już Twój koncept. Błędy i nuda - to boli w oczy. Niedbałość formy na pewno nie niesie za sobą rewolucji literackie - chyba, że to Twój zamysł, by niedbałością tekstu (interpunkcja itd.) odmalować po części świat. Do mnie to nie przemawia. Futuryści w swoich "bżuhah" mieli zawartą ideę - do mnie nie trafiającą, ale uznaję ją, szanuję. Czy i Ty takową masz? Jeśli tak, to proszę - objaśnij.

Wracając jeszcze do fabuły: nie podobami się spodób odmalowania bohaterki - powierzchowny, nieprzekonujący obraz. A sytuacja wydaje się mało prawdopodobna.

I jeszcze słowo dotyczące formy dyskusji: gdzie się schowała ta miła, kulturalna, rodzinna atmosfera, reklamowana na pasku u góry strony? Chyba nie patologia wkradła się w familię? Głównie kieruję te słowa do Patrena - nie chodzi i o sam sens jego wypowiedzi, a o formę właśnie.

No i pozdrawiam serdeczie :)

19

Taki pisarz a nie wyczuwa ironii ... No nie mozliwe. Mis jest komiczny, a wraz z nim niestety Ty a nie kolega Patren ignorancie.

Wolimy to niz uwazac sie za nowoczesnego pisarza, ktory nowoczesnoscia tlumaczy swoje bledy i fatalny styl. Jestes zalosny o wielki Tworco, ktorego dziela wzbudzaja jedynie usmiech politowania.

I jeszcze słowo dotyczące formy dyskusji: gdzie się schowała ta miła, kulturalna, rodzinna atmosfera, reklamowana na pasku u góry strony? Chyba nie patologia wkradła się w familię? Głównie kieruję te słowa do Patrena - nie chodzi i o sam sens jego wypowiedzi, a o formę właśnie.

No, moze forma to przesada, ale kazdemu moze sie zdarzyc, szczegolnie, przy takim rozmowcy, ktorego argumenty sa dziecinne a i poziom rozumowania nie odstaje za bardzo od poziomu gruntu w rowie marianskim.

Patren, popraw sie troche, bo troche przesadziles (patrzac obiektywnie) ;)

20
Krzakiem? Och, no tak, zapamiętam. A 'se' się nie pisze? O jej, ja myślałem, że to takie jak 'się' jest :|. Kurde, sorry, strasznie mi głupio.

Tutaj już nie mogę... (spokój, wdech, wydech, wdech, wydech). Myślę, że (wdech...) zostawię to (wydech...) bez komenatarza... (zawał).

ale ten twój "wyimaginowny" (za trudne słowo dla ciebie)
Wyi... co? :/

Ech, przepraszam, splamiłem swój honor i obiecuję poprawę jak przystało na odpowiedzialnego obywatela Rzeczypospolitej Polska (IV?). [przeczytać szybko, stwarza lepszy efekt].

Pozdrawiam i przepraszam.

Dodane po 3 minutach:

(rzecz jasna nie Ciebie, Patryku, mój ty imienniku)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

22
Kultura wymaga pozdrawiania? Nie wiedziałem. Czy może przepraszania? Owszem, ale tylko tego, którego ma się za co przepraszać. Ja Ciebie nie mam za co.

Wiesz, gdybym był na Twoim miejscu to byłoby mi głupio jeszcze jakieś głupoty pisać...
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”