Nominacje i nagrody

76

Latest post of the previous page:

Gratulacje :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Nominacje i nagrody

79
ida pisze: Chciałabym się pochwalić, że moją "Warszawiankę" nominowali do Nagrody Wielkiego Kalibru. :)
Gratulacje! A opowiesz coś więcej?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Nominacje i nagrody

80
ithulu pisze:
Gratulacje! A opowiesz coś więcej?
Oczywiście. Ale może powiedz, co Cię konkretnie interesuje. Książka jako taka czy coś o nagrodzie? Bo to temat rzeka. :)
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

Nominacje i nagrody

81
ida, książka :) Nagroda jak rozumiem jest związana z Festiwalem Kryminału we Wrocławiu.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Nominacje i nagrody

82
OK ;)
Otóż książka została wydana w sierpniu ubiegłego roku i jest kryminałem historycznym, którego akcja rozgrywa się w 1885 roku w Warszawie. Temat przewodni to śledztwo w sprawie śmierci znanego adwokata, który bardzo nietaktowanie pozwolił zastrzelić się w domu publicznym podczas miłosnej schadzki.
Wybucha skandal, a sprawę prowadzi młody rosyjski policjant, który dopiero przyjechał z Petersburga i jest ciut zdziwiony nieprzyjazną atmosferą panującą w Kraju Nadwiślańskim.
Co więcej, wpadła mu w oko jedna z córek zmarłego. Córka też nie pozostaje obojętna, ale, po pierwsze – ma narzeczonego-socjalistę, który czeka w Cytadeli na proces, a po drugie – jako Polka z patriotycznej rodziny, w życiu nie wyjdzie za Moskala.
Oczywiście intryga kryminalna się rozwiązuje, a obyczajowa nie do końca. Zostawiłam sobie przestrzeń na część drugą, która ma ukazać się we wrześniu br.
Nikt nie kupi powieści urban fantasy, żeby w środku znaleźć polskie kino moralnego niepokoju.
by Bel

Nominacje i nagrody

85
Navajero pisze: Może przeczytam, klimaty swojskie ;)
Pewnie nie pamiętasz, ale sam mi porad udzielałeś kilka lat temu. :)
by Bel

Nominacje i nagrody

86
ida pisze:Pewnie nie pamiętasz, ale sam mi porad udzielałeś kilka lat temu. :)
I nie dostałem książki z bombastyczną dedykacją? Wstydź się! ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”