151

Latest post of the previous page:

Ciekawe. Dzięki :)
"Mówię sam do siebie, ale ponieważ cenię sobie swoją opinię, nadałem sobie tytuł doktora." Erich Segal

Sky Is Over

153
Thana pisze:Z wyjątkiem Kundlowego, to chyba wszystkie Autorów płci męskiej są wolne.
Mój jest wolny. I nie jestem autorem płci męskiej. Jeszcze. ;)
Dzwoń po posiłki!

155
Bo to jest KRM - Kompletnie Rozwala Mózg (i dlatego jest takie fajne). :D
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

156
Chyba zacznę od tego, ze najpierw zjada mnie rekin... Ale zakończenie? :)

A nie, mamy się inspirować, a nie pisać o tym co widzimy! O! :)

159
Caroll... Chciałam, żeby każdy sam poszukał, bo wędrowanie po tych galeriach jest inspirujące samo w sobie. Tak po prostu wejść w link, bo kazali, to coś innego, niż połazić sobie po muzeach, choćby i wirtualnych, w poszukiwaniu dzieł. Ale problemów technicznych nie przewidziałam...

Może zróbmy tak: jeżeli nie dasz rady, to wieczorem podam Ci konkretne linki na PW. Może być?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

161
Też mam FF, ale mój jakiś bardziej uprzejmy. :)

162
Ja również mam kłopoty z poruszaniem się po tej galerii, search tam w ogóle mi nie reaguje albo pokazuje pusty czarny ekran, a wyszukiwanie według kolekcji jest piekielnie czasochłonne. Też prosiłabym o konkretne linki. Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że potrafię poruszać się w katalogach zbiorów specjalnych rozmaitych bibliotek i muzeów i myślałam, że nic nowego mnie już nie zaskoczy, a jednak... :( :( :(
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

163
rubio, szukaj po nazwiskach autorów, tak można znaleźć. Trzeba chwilę poczekać, żeby dograł pełną listę. search nie działa, chyba że masz tam konto. Do tego dwa: Acalanatha i dzieło Elizabeth Mcdowell trzeba wyszukać przez kolekcje, ale są łatwe do znalezienia - na początku.
Oczywiście ja już się zafiksowałam na innym dziele i nie mogę go wywalić z głowy... teraz będę musiała napisać dwa teksty... albo to jakoś posklejać...
Czarna Gwardia
Potęga słowa - II tekst

164
Caroll pisze:Oczywiście ja już się zafiksowałam na innym dziele i nie mogę go wywalić z głowy... teraz będę musiała napisać dwa teksty...
I o to, między innymi, chodziło, Caroll! :D

Co do wyszukiwania: mnie najłatwiej wejść w daną kolekcję i tam przespacerować się do konkretnego dzieła.

Wróć do „Dzikość Umysłu II”