Latest post of the previous page:
Ciekawe. Dzięki155
Bo to jest KRM - Kompletnie Rozwala Mózg (i dlatego jest takie fajne). 
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
157
Ja wzięłam sobie na warsztat tekst Chii, ale teraz nie zdążę dokończyć. Nie podbierać mi! 
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"
Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"
158
A ja mam pytanie, czy można linki do tych obrazków wkleić bo na przeszukiwaniu tej galerii moja przeglądarka wybuchła już trzeci raz z kolei.
159
Caroll... Chciałam, żeby każdy sam poszukał, bo wędrowanie po tych galeriach jest inspirujące samo w sobie. Tak po prostu wejść w link, bo kazali, to coś innego, niż połazić sobie po muzeach, choćby i wirtualnych, w poszukiwaniu dzieł. Ale problemów technicznych nie przewidziałam...
Może zróbmy tak: jeżeli nie dasz rady, to wieczorem podam Ci konkretne linki na PW. Może być?
Może zróbmy tak: jeżeli nie dasz rady, to wieczorem podam Ci konkretne linki na PW. Może być?
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
161
Też mam FF, ale mój jakiś bardziej uprzejmy. 
162
Ja również mam kłopoty z poruszaniem się po tej galerii, search tam w ogóle mi nie reaguje albo pokazuje pusty czarny ekran, a wyszukiwanie według kolekcji jest piekielnie czasochłonne. Też prosiłabym o konkretne linki. Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że potrafię poruszać się w katalogach zbiorów specjalnych rozmaitych bibliotek i muzeów i myślałam, że nic nowego mnie już nie zaskoczy, a jednak... :( :( :(
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.
163
rubio, szukaj po nazwiskach autorów, tak można znaleźć. Trzeba chwilę poczekać, żeby dograł pełną listę. search nie działa, chyba że masz tam konto. Do tego dwa: Acalanatha i dzieło Elizabeth Mcdowell trzeba wyszukać przez kolekcje, ale są łatwe do znalezienia - na początku.
Oczywiście ja już się zafiksowałam na innym dziele i nie mogę go wywalić z głowy... teraz będę musiała napisać dwa teksty... albo to jakoś posklejać...
Oczywiście ja już się zafiksowałam na innym dziele i nie mogę go wywalić z głowy... teraz będę musiała napisać dwa teksty... albo to jakoś posklejać...
164
I o to, między innymi, chodziło, Caroll!Caroll pisze:Oczywiście ja już się zafiksowałam na innym dziele i nie mogę go wywalić z głowy... teraz będę musiała napisać dwa teksty...
Co do wyszukiwania: mnie najłatwiej wejść w daną kolekcję i tam przespacerować się do konkretnego dzieła.
165
Ja wiem! Ja do tego wzrokowcem jestem, więc obrazy bardzo mnie inspirują. Tylko jak teraz skupić się tylko na tych wskazanych:DThana pisze:I o to, między innymi, chodziło, Caroll!