Latest post of the previous page:
Może i tak. Jak dobre to szybko leci i się nie czuje tego czy 100k czy 500Redna: dziennik - motywator
47Wysłałam tekst szopenowi (jeszcze raz wielkie dzięki) i przyjaciółce, dostałam odpowiedzi i naniosłam poprawki. Teraz więc tekst ma 208 k znaków. Można rozpoczynać nowy rozdział 
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
"Between the devil and the deep blue sea".
Redna: dziennik - motywator
48Wolha.Redna, gratuluję i nadal trzymam kciuki 
Everything happens for a reason
49Spędziłam wczoraj trochę czasu nad układaniem planu wydarzeń dla następnych dwóch rozdziałów. Mniej więcej uporządkowałam sobie akcję, ale niechcący mi wyszło, że na jednego z bohaterów spadają chyba wszystkie nieszczęścia świata. Nie mam jeszcze pomysłu, jak mu to wynagrodzić 
Odręczne pisanie jednak mi pomaga. W luźnych notatkach krystalizują się pomysły, które spajają rzecz w całość.
Odręczne pisanie jednak mi pomaga. W luźnych notatkach krystalizują się pomysły, które spajają rzecz w całość.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva
51Mam 213 k, więc o 101 k więcej niż jak zaczynałam ten dziennik. Można więc zrobić mini podsumowanie. Założyłam dziennik 18 grudnia, dziś mamy 14 marca. Tempo nie jest powalające, ale i tak jest szybciej niż przedtem
dziennik więc spełnia swoją rolę, jadę dalej z koksem 
52To było dawno. Miech temu. Ile masz dzisiaj?
Mam nadzieję, że są jakieś postępy
Pisarz miłości.
53Jest niewiele więcej, bo 229 k znaków. Wątków jest sporo, ale już dawno stwierdziłam, że na jednym tomie się nie skończy 
54A mnie się nie chce, a tak bym chciał napisać i opisać, bo tego wiele.
Nie ma rzeczy bardziej niewiarygodnej od rzeczywistości.
55Wolha.Redna, pozwól się ponieść wyobraźni 
Everything happens for a reason
56Ale może najpierw dopisz ten pierwszy, czerwiec się zbliża
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Miłek z Czarnego Lasu /film/
Więcej niż zło /powieść/
57Dawno mnie tu nie było... Już wiadomo, że czerwiec to termin nieosiągalny. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że dwukrotnie zmieniałam pracę i w związku z tym miałam sporo na głowie. Do tego mój pracodawca postawił mi wymóg zrobienia prawa jazdy w ciągu 3 miesięcy od zatrudnienia. Tak, wiem, to wymówki 
Mam 211 588 znaków. Skończyłam dwa rozdziały: "słowiański" i "dworski". Teraz zacięłam się na trzecim, który umownie nazywam "rycerskim". W pierwszej wersji tekstu też siedziałam nad nim sporo czasu i męczyłam się strasznie (sceny bitewne i tak dalej). Mam ułożony plan, wiem co się ma wydarzyć, ale jakoś nie znajduję słów, żeby to wyrazić. Chwilowo życie sprawiło, że odpłynęłam od postaci i świata, ale powoli do tego wracam.
Mam 211 588 znaków. Skończyłam dwa rozdziały: "słowiański" i "dworski". Teraz zacięłam się na trzecim, który umownie nazywam "rycerskim". W pierwszej wersji tekstu też siedziałam nad nim sporo czasu i męczyłam się strasznie (sceny bitewne i tak dalej). Mam ułożony plan, wiem co się ma wydarzyć, ale jakoś nie znajduję słów, żeby to wyrazić. Chwilowo życie sprawiło, że odpłynęłam od postaci i świata, ale powoli do tego wracam.
58Przerwa podobno pomaga przy poprawianiu, ale przy pisaniu pierwszych wersji chyba różnie z tym bywa...
59Wolha.Redna, po prostu nie poddawaj się i pisz dalej. W każdej wolnej chwili 
"Kiedy autor powiada, że pracował w porywie natchnienia, kłamie." Umberto Eco
Więcej niż zło /powieść/
Więcej niż zło /powieść/
60Wygląda na to, że siadła mi trochę pierwotna koncepcja. Początkowo miałam zamiar zrobić całość w klimacie quasi - średniowiecznym: rycerze, przysięgi, wasale, te sprawy. W międzyczasie pasowało mi umieścić część akcji w świecie przypominającym XVII, a nawet momentami XVIII wiek, no i teraz wykreowany świat stracił na spójności. Teraz zastanawiam się, czy zignorować to i pisać dalej (licząc, że czytelnik uwierzy na słowo, że tak miało być - w końcu, kto autorowi zabroni?) czy poświęcić następne kilka miesięcy na obmyślanie kolejnych detali.
61Moim zdaniem w światach fantasy można sobie pozwolić na nieco anachronizmów - byle były one w miarę spójne.