2341

Latest post of the previous page:

Endrju, może odciągnę cię od myślenia o małej prowokatorce milusim pytaniem:
Jakie plany na sylwestra?
tl;dr

Kawa moim bogiem.

2342
plany na sylwestra - umiarkowane. Może sobie Conana z żoną pooglądam. Dzieci i te sprawy ograniczają możliwości.

*

Z robotą - no cóż - to i owo dopracowuję koncepcyjnie. Notuję pomysły, czasem sceny. Po nowym roku idę na ostro - bo niestety - nie ma bata - szykuje się naprawdę ciężki rok.

chcę uciec tuskowi spod kosy. w najbliższych planach 6 książek - oczywiście w rok tyle nie napiszę... Ale 3 to absolutne minimum. Na tej naszej "zielonej wyspie" trzeba coraz szybciej biec by de facto stać w miejscu.

2343
chcę uciec tuskowi spod kosy. w najbliższych planach 6 książek - oczywiście w rok tyle nie napiszę...
Andrzej, nie myśl o tym złodzieju, rób swoje ;). Jak będziesz się tym tak denerwować to zawalisz tekst, a to by była ogromna strata.
Poza tym nie zamierzałam cię prowokować, bo jestem ci wdzięczna za pomoc przy fragmencie powieści, której notabene więcej nie ruszyłam, ale za to pomogło mi poprawić w styl przy opowiadaniach, bo teraz głównie piszę opowiadania ;)

2344
Andrzej Pilipiuk pisze:plany na sylwestra - umiarkowane. Może sobie Conana z żoną pooglądam. Dzieci i te sprawy ograniczają możliwości.
Można zaprosić innych z dziećmi i tymi sprawami ;-)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

2345
Trudno być optymistą - nastawiam się raczej na strategię przetrwania w walce - więcej popracuję jeszcze przez rok - trzy - pięć - zanim przyjdzie pora się poddać.

A może warunki się w międzyczasie zmienią na lepsze.
Teoretycznie po takim dołku powinno być odbicie w górę.

*

I coraz bardziej jestem zdeterminowany by założyć szwalnię torebek...

2346
Andrzej Pilipiuk pisze:Trudno być optymistą - nastawiam się raczej na strategię przetrwania w walce - więcej popracuję jeszcze przez rok - trzy - pięć - zanim przyjdzie pora się poddać.

A może warunki się w międzyczasie zmienią na lepsze.
Teoretycznie po takim dołku powinno być odbicie w górę.
tylko, jeśli obecnej ekipie ludzie podziękują kamieniami.

*
I coraz bardziej jestem zdeterminowany by założyć szwalnię torebek...
chyba w szarej strefie, bo cię podatki załatwią i kontrole.
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

2347
ravva pisze:tylko, jeśli obecnej ekipie ludzie podziękują kamieniami.
Tak naprawdę wszystkie ekipy są dobre oprócz PiSu. Panicznie boję się dojścia Kaczora do władzy... Boję się, że będzie jeszcze gorzej i do tego kraj ulegnie zacofaniu...

2348
Monivrian pisze:
ravva pisze:tylko, jeśli obecnej ekipie ludzie podziękują kamieniami.
Tak naprawdę wszystkie ekipy są dobre oprócz PiSu. Panicznie boję się dojścia Kaczora do władzy...
ale wiesz, ze paranoje sie leczy?
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

2350
Monivrian pisze: Tak naprawdę wszystkie ekipy są dobre oprócz PiSu. Panicznie boję się dojścia Kaczora do władzy... Boję się, że będzie jeszcze gorzej i do tego kraj ulegnie zacofaniu...
hmmm... ok. możesz to jakoś rozwinąć?
skąd te lęki?

albo czego konkretnie się boisz?

2351
Dokładniej tę całą Smoleńską paranoję, którą rozdmuchali wraz z Macierewiczem. Na siłę chcą udowodnić, że to zamach a to tak naprawdę zwykły wypadek. Poza tym sądzę, że to prezydent zmusił pilotów do lądowania. Boję się, że jak dojdą do władzy wywołają wojnę z Rosję.

Tuska ja również nie znoszę, może nawet nie będę głosować w kolejnych wyborach, ale przynajmniej utrzymują poprawne kontakty z Rosją.

2352
Monivrian pisze:Ale Kaczor nie leczy jej... Ma fisia na punkcie domniemanego zamachu...
powiem tak - nie jestem na 100% przekonany do teorii zamachu - jednak wskazuje na niego bardzo wiele poszlak. I należy je zbadać a nie zamiatać pod dywan co robi obecna ekipa.

Kaczor dojdzie do władzy. Powoła się międzynarodową komisję śledczą.
Przeprowadzi się badania. Komisja mając umocowanie międzynarodowe będzie miała większe możliwości dotarcia do materiału dowodowego.

Albo komisja wykaże że był zamach albo wykaże że go nie było.
Czego się boisz?

Niezależnie czy był czy go nie było - postawa mediów i czołowych polityków PO po tragedii była na tyle haniebna że jakieś formy kary być muszą - bo tego wymaga społeczne poczucie sprawiedliwości.

i tyle.

ukrywałaś dowody? nie. no to czego się boisz?

[ Dodano: Pią 27 Gru, 2013 ]
Monivrian pisze:Na siłę chcą udowodnić, że to zamach a to tak naprawdę zwykły wypadek.
jeśli to zwykły wypadek to po co te wszystkie kłamstwa i matactwa?

np. dlaczego minister kopacz kłamała z mównicy sejmowej że przekopano ziemię na metr głęboko i zbadano genetyczni każdy znaleziony kawałek zwłok? Po co kłamała że polscy lekarze byli obecni przy sekcjach? I skoro jej to kłamstwo niemal natychmiast udowodniono - dlaczego zamiast stanąć przed sądem (publiczne poświadczenie nieprawdy etc) została potem ...marszałkiem sejmu?

to jeden z wielu przykładów.
Poza tym sądzę, że to prezydent zmusił pilotów do lądowania.
Nawet jeśli (dowodów brak a szukają ich aż im para uszami bucha) - to na logikę powinni rozbić się na pasie a nie w lesie pół kilometra wcześniej.

A skoro byli na "kursie i na ścieżce" powinni się rozbić na tym kursie a nie z odchyleniem o kilkadziesiąt stopni od kursu.

Boję się, że jak dojdą do władzy wywołają wojnę z Rosję.
cool. a niby jak?
Tuska ja również nie znoszę, może nawet nie będę głosować w kolejnych wyborach, ale przynajmniej utrzymują poprawne kontakty z Rosją.
a skąd to przypuszczenie o tych poprawnych kontaktach?

tzn. Polska ma poprawne kontakty - np. bez protestów płacimy za gaz zacznie więcej niż buntująca się Białoruś czy niemcy. a jak kreml rozkazał to umorzyliśmy 1,2 miliarda dolarów długów gazprom - co tam widoczni bogaci jesteśmy...

etc.

Dobra - jeden lęk rozumiem.

Moim zdaniem jest bezpodstawny - ale rozumiem - ewentualna wojna to niefajna rzecz.

*

a pozostałe lęki?

2353
Andrzej Pilipiuk pisze: Kaczor dojdzie do władzy. Powoła się międzynarodową komisję śledczą.
Przeprowadzi się badania. Komisja mając umocowanie międzynarodowe będzie miała większe możliwości dotarcia do materiału dowodowego.
A problemów w bezrobociem, biedą i umowami śmieciowymi nie będą mieli czasu nawet ruszyć, bo mają tłuste dupy upasione na tłustych dietach poselskich. Użyłabym określenia niecenzuralnego na głupotę Kaczora, ale nie mogę.

Boję się, że jak dojdą do władzy wywołają wojnę z Rosję.
Idź się zaszyj w bibliotece i poczytaj o NATO, umowach międzynarodowych... Albo idź sobie kup schron w proszku instant.
tl;dr

Kawa moim bogiem.

2355
Majorette pisze: A problemów w bezrobociem, biedą i umowami śmieciowymi nie będą mieli czasu nawet ruszyć, bo mają tłuste dupy upasione na tłustych dietach poselskich.
jak ostatnio rządził PiS w dwa lata bezrobocie spadło z ok 18% do ok 9% W Polsce powstało ok 800 tyś miejsc pracy. (część oczywiście za fundusze unijne)

(za to genjusze ekonomiczni z PO podnieśli je z 9% do ok 15%)(oficjalnie 13,6%)

płace za "Kaczyzmu" wzrosły średnio o 20% przy czym płacę minimalną podniesiono ustawowo aż 37%.

Mieliśmy też niezły wzrost PKB szacowany na ok. 6%

Użyłabym określenia niecenzuralnego na głupotę Kaczora,
hmm... a co konkretnie zrobił głupiego?

ja widzę dwa błędy.

Po tym jak prezydent Czech odmówił podpisania traktatu o powołaniu UE trzeba było też odmówić podpisu i zażądać dużo więcej konfitur.

Drugim błędem było staranie się o organizację tego cholernego Euro 2012

Monivrian pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze:a pozostałe lęki?
Jest jeden: skończymy jak Grecja, jeżeli nie będą gospodarnie obchodzić się z budżetem.
za PiS nie było z tym do końca dobrze - ale nie ma żadnego porównania ani z folwarkiem za SLD ani z wyczynami obecnej ekipy...

2356
Mam do PiSu jeszcze jeden zarzut, że zamiast przeznaczać pieniądze na szkoły i potrzebujących władują je w nowe kościoły, by czarnym żyło się lepiej! A na pedofilię w kościele będą przymykać oczy, jakby problemu nie było.

Ale tu nie chodzi oto, że nie wierzę, tylko oto, że cierpię na zaawansowany antyklerykalizm, bo nie lubię duchownych. Cały czas wyciągają ręce po kasę.

Wróć do „Strefa Pisarzy”