Latest post of the previous page:
Boskie tłumaczenie...190
Tak, Maladrill! Chodzi właśnie o to: tam nie ma żadnych przypisów od tłumacza. Te przypisy są na 99% od autorki, ewentualnie od redaktorki. Stawiać jednak należy, że od autorki, która nie wie, co znaczy "przyp. tłum.". Notabene: za puszczenie czegoś takiego redaktorka powinna dostać dożywotni zakaz pracy w zawodzie.
Jako przewodniczący jednoosobowego jury (swoją drogą, fajna sprawa: nie mieć nikogo nad głową
) uznaję Twoją odpowiedź.
Obiecana nagroda powędruje do zwycięzcy drogą pocztową. Potrzebne są tutaj dane adresowe, więc proszę o podanie ich na PW, bym mogła przekazać Sir Wolfowi.
Jako przewodniczący jednoosobowego jury (swoją drogą, fajna sprawa: nie mieć nikogo nad głową
Obiecana nagroda powędruje do zwycięzcy drogą pocztową. Potrzebne są tutaj dane adresowe, więc proszę o podanie ich na PW, bym mogła przekazać Sir Wolfowi.
194
"Naszychdebiutów" jeszcze nie odwiedzałem. Dowiedziałem się o nich z tego właśnie forum. Idea jest ciekawa, nie przeczę. Jednakże brak tantiem dla autorów, to moim zdaniem poważny błąd. Każdy pisarz chce zarabiać na swoich tekstach - nie oszukujmy się. O to między innymi przecież chodzi. Sława i pieniądze, ludzie piszą głównie z tych dwóch powodów.
Zapraszam na stronę: Cała prawda o Rozwoju Osobistym
oraz stronkę z polskim tłumaczeniem Tao Te Ching
oraz stronkę z polskim tłumaczeniem Tao Te Ching
195
Ten pogląd niektórzy chcą wcisnąć innym na siłę. Ja zawsze pisałem i będę pisał wyłącznie dla przyjemności, a jak może kiedyś się zdecyduję coś wydać to nie dla pieniędzy ale właśnie dla wspomnianej przyjemności.Meder pisze: Każdy pisarz chce zarabiać na swoich tekstach - nie oszukujmy się. O to między innymi przecież chodzi. Sława i pieniądze, ludzie piszą głównie z tych dwóch powodów.
Choć rozumu nie przedają,
I chłopowie rozum mają.
I chłopowie rozum mają.
196
Gemmini, ale niektórzy chcieliby mieć pracę, która jest dla nich przyjemnościąGemmini pisze:
Ten pogląd niektórzy chcą wcisnąć innym na siłę. Ja zawsze pisałem i będę pisał wyłącznie dla przyjemności, a jak może kiedyś się zdecyduję coś wydać to nie dla pieniędzy ale właśnie dla wspomnianej przyjemności.