Myśli na dwunastu kołach

16

Latest post of the previous page:

cru pisze: Kawał dobrej roboty. Praktycznie wszystko w treści mi się podobało. Jedynie myśli bohaterki sprecyzowałabym nieco bardziej, są ogólnikowe i typowe. Mielone, firanki i kosmetyczka, to taka święta trójca, gdyby złapać kogokolwiek z ulicy i zapytać o typowe myśli kobiet. Gdyby zamiast tego dać roladki łososiowe, porcelanowe jamniki oraz peeling kawitacyjny, myśli byłyby już mocno spersonalizowane.
Dziękuję "cru" za opinię i uwagi.
Moim zdaniem słownictwo trzeba równoważyć. Można oczywiście zastosować górnolotne przemyślenia ale również prosty przekaz sam w sobie jest potrzebny tak jak piosenka Zenka "Przez twe oczy zielone". Tekst banalny a cały kraj śpiewa:)
Nieraz taki zwykły, codzienny ogół wyrazów bardziej przykuje uwagę. Ale najlepiej zachować umiar w jednym i drugim i odpowiednio "pomieszać" wówczas tekst nie stanie się pismem inżynieryjno-technicznym ani też zbytnio zaściankowym.
Niemniej, jeszcze raz dziękuję i oczywiście postaram się skorzystać z porad:)
Pozdrawiam.

Myśli na dwunastu kołach

18
La Dżangłera pisze: Złoszczę się na siebie i na trakerkę w blasku księżyca. Złoszczę się na myśli. Ale przecież myśli nie znają granic!
Ja powinnam.
Bardzo mi się podoba.
I zakończenie i ogólnie pomysł na miniaturę. Świetnie oddajesz klimat.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Myśli na dwunastu kołach

19
ithulu pisze:
La Dżangłera pisze: Złoszczę się na siebie i na trakerkę w blasku księżyca. Złoszczę się na myśli. Ale przecież myśli nie znają granic!
Ja powinnam.[/quo
Bardzo mi się podoba.
I zakończenie i ogólnie pomysł na miniaturę. Świetnie oddajesz klimat.
Bardzo dziękuję :)

Added in 49 seconds:
Maciej.M pisze: Podoba mi się , lekko się czyta, wszystko jasne, fajnie piszesz, proza życia ubrana w zgrabne słówka. Gratuluje talentu.
Bardzo dziękuję za opinię, miło mi :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”