Latest post of the previous page:
Dzieki za opinię.Z ocalałymi to chyba tradycja. Pierwsi mieszkańcy under też byli ocalałymi.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Ja przede wszystkim zastanowiłem się po co w takim społeczeństwie podział na płcie? Rozmnażanie płciowe najprawdopodobniej rozwinęło się dlatego, ze ułatwiało szybsze dostosowanie się do zmieniających się warunków. W sytuacji, gdzie hodujemy ludźmi, dymorfizm płciowy staje się ekstrawagancją. Ze względów ekonomicznych zostawia to nam świat bez mężczyzn, co już samo w sobie byłoby ciekawe. Totalitarny dystopijny świat samych kobiet? Wszak to idzie w poprzek tak wielu tradycji literackich.Skojarzenia rzeczywiście z Seksmisją. Ciekawi mnie, dlaczego upośledzają akurat mężczyzn, a nie kobiety?
Dobra, mam pomysl na kolejne dzieloBaribal pisze:Ja przede wszystkim zastanowiłem się po co w takim społeczeństwie podział na płcie? Rozmnażanie płciowe najprawdopodobniej rozwinęło się dlatego, ze ułatwiało szybsze dostosowanie się do zmieniających się warunków. W sytuacji, gdzie hodujemy ludźmi, dymorfizm płciowy staje się ekstrawagancją. Ze względów ekonomicznych zostawia to nam świat bez mężczyzn, co już samo w sobie byłoby ciekawe. Totalitarny dystopijny świat samych kobiet? Wszak to idzie w poprzek tak wielu tradycji literackich.Skojarzenia rzeczywiście z Seksmisją. Ciekawi mnie, dlaczego upośledzają akurat mężczyzn, a nie kobiety?
Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”