Głowa artystyczna musiała założyć swoje konto. Teraz wszystko graMargotNoir pisze: Dzień dobry!
Tutaj głowa artystyczna. Przede wszystkim przyznaję się do niewybaczalnego błędu: skończyłam filologię polską, ale nadal wielokrotnie zdarza mi się niepoprawnie pisać po polsku. Staram się nad tym pracować.
Być może nie było to moim przeznaczeniem, bo o wiele lepiej czuję się teraz, gdy zawładnęły mną zwierzątka. Niedługo będę księżniczka Disneya, otoczoną cierpiącymi i potrzebującymi pomocy pupilami, to znaczy zamierzam zostać technikiem weterynarii.
Jeśli chodzi o literaturę, najbardziej interesują mnie baśnie oraz mity i to, jak wpisują się w naszą kulturę, pomagają w rozwoju młodego człowieka, w radzeniu sobie z traumami i uniwersalnymi problemami. Lubię też wszystko to, co na tym gruncie wyrasta.
Chętnie czytuję Gaimana, Anne Rice, Łukianienkę, Pullmana, Akunina. Urzeka mnie realizm magiczny. Z poważniejszych twórców mogę wymienić Faulknera oraz Herberta, a z poetów Białoszewskiego. Z całkowicie niepoważnych - J.K.Rowling, bo nie zważając na innych dziarsko i odważnie identyfikuję się jako zagorzała fanka Harry'ego Pottera.
Na razie chyba tyle. Teraz pozwolimy sobie przejść do wyrażania naszej całkowicie subiektywnej i nieprofesjonalnej opinii na temat niektórych zamieszczonych tu tekstów.
Podwójne powitanie II
2Witaj zatem Głowo Artystyczna
Czytaj, komentuj i wrzucaj - w takiej własnie kolejności
Baw się dobrze!
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Podwójne powitanie II
3Witaj. Trudno Was będzie rozróżnić, bo nicki macie podobne, może wstawcie chociaż różne awatary? 
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Podwójne powitanie II
4Przyjdzie ravva, to Was "przechrzci"
Hmmmm... Chociaż to bardziej do Nava pasuje 
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Podwójne powitanie II
5Spadaj Paskudo 
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Podwójne powitanie II
6Nie słuchajcie go (pisze na wątku jednej, a zwracam się do obydwu
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Podwójne powitanie II
7Jak mogłabym zostać przechrzczona na MargotBlanc, to byłoby fantastycznie. Taka propozycja do rozważenia.
Podwójne powitanie II
8BlackMargot?
W sumie Czarną Emmę już mamy, to czarną Margot tez możemy 
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Podwójne powitanie II
9Biała, nie czarna
Mówcie mi Pegasus 
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak
Podwójne powitanie II
10wiem, chodziło mi o jeszcze inną, przeciwstawną wersję
FB - profil autorski
FB - profil autorski
Podwójne powitanie II
11Zostałam już Białą Margot.
Dziękuję moderatorom i zabieram się za czytanie oraz komentowanie (jak tylko ogarnę materiał do egzaminów zawodowych na księżniczkę Disneya).
Dziękuję moderatorom i zabieram się za czytanie oraz komentowanie (jak tylko ogarnę materiał do egzaminów zawodowych na księżniczkę Disneya).
Podwójne powitanie II
15Witaj, głowo artystyczna!
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy