Latest post of the previous page:
Super! Powodzenia
Określenie Niderlandy jest aktualnie stosowane jako opisujące krainę historyczną.Przebywałem właśnie za granicą na saksach, w Niderlandach, harując jak wół na nocną zmianę jako sprzątacz.
Pierwszy pytajnik powinien znajdować się po słowie nocki.Praca jak praca, nie zamierzałem się nad sobą użalać, a że na nocki. Ech, no i co z tego?!
A po co on jedzie z czołówką? Nie ma przedniej lampy?Miałem wszystko, co potrzeba – latarkę-czołówkę na łbie(...)
To jest największy minus Twojego pisania. Te upiększające konstrunkcje są zupełnie nieczytalne i niestrawne.(...)wpłynąłem w niekończący się przestwór biurowca(...)
Zaimek niepotrzebny, gdyby Jugol przesiadywał przy komputerze kogoś innego - wtedy warto tym wspomnieć.Starego Jugola, co zwykł przed swym kompem przesiadywać do późna(...)
A z kim miał wdać się w "gadkę szmatkę" skoro nikogo tam nie ma? O grę wstępną nie śmiem pytać...Bez zbędnych ceregieli, gadek, szmatek i gier wstępnych(...)
Maćku. Pomijając już bliskie powtórzenie (kawy-kawa), całe to zdanie brzmi jak koszmar. "Poszedłem do kuchni zaparzyć kawę". Tak powinno brzmieć. Ok, tu jest taka konwencja, ale robisz to w każdym swoim tekście.A następnie skierowałem się do korporacyjnej kuchni w celu przygotowania kawy przez nastawienia wody na kawę i zaparzenie czarnej, sypkiej, aromatycznej „mielonki” wspomnianą i wzmiankowaną parząchą.
Przecież właśnie o nich myśli, że na nie za wcześnie.Na błyskawiczne zupki hop w proszku było póki co za wcześnie, więc o nich na razie nie myślałem(...)
(...)poprzez osiągnięcie stanu całkowitego niedumania, z którym to stanem różnie w mym życiu bywało(...)
Znowu Cię poniosło. Do uproszczenia.Ten agresywny warkot, dochodzący z sąsiedztwa, przerwał brutalnie wewnętrzny mój stan niemyślenia, osiągnięty i wypielęgnowany z takim pietyzmem i, co tu dużo gadać, znojem.
JW.Poleciałem więc niezwłocznie, by sprawdzić, co piszczy w trawie i dlaczego tym czymś, co piszczy i zakłóca spokój całymi dziewięćdziesięcioma żałosnymi decybelami – jest właśnie mój osobisty, prywatny elektroluks. Przez moment mierzyliśmy się ze sprzętem sprzątającym wzrokiem, no bo, widzicie, akurat ten mój miał domalowane flamastrem „czarne oczy, co się śnią” (jak w tej piosence). I jak zwykle, wprawnie oraz w pełni profesjonalnie, oceniałem stopień szkodliwości hałasu na zdrowie człowieka, a następnie udałem się w stronę najbliższego gniazdka w celu wyjęcia z niego wtyczki i uniemożliwienia tym samym dopływu prądu do generatora energii akustycznej.
Człowiek naturalnie obraca się na jednej pięcie. Spróbuj na obu naraz, tylko przygotuj coś miękkiegoDoprawdy nie wiedziałem, co mam czynić. I z tej niewiedzy oraz oszołomienia odwróciłem się na pięcie, ale tylko jednej, tak że o mały włos nie skręciłem sobie kostki(...)
Miało być wesoło. Nie wyszło bo zabawa parowaniem i podgrzewaniem jest niedopracowana. Jak określasz cos wrzątkiem, to wepchnięcie temperatury w to samo zdanie jest bez sensu - wrzątek już jest jej określeniem.Wparowałem, zalałem kawę parującym wrzątkiem o temperaturze jak najbardziej słusznej. Nie chciałem dodatkowo podgrzewać i tak już gorącej atmosfery, ale kubek czarnej parząchy – aaa, to co innego.
Wydaje mi się, że "siorbanie" - pomijając efekty dźwiękowe - to przyjmowanie małej ilości płynu. Wymuszają to technikaliaZrobiłem więc coffee time'a, usiadłem wygodnie, siorbnąłem potężny łyk i pojąłem – eureka – że sparzyłem się w język.
Nie. Gość właśnie odzyskał przytomność, nie musi zachowywać pozorów jej odzyskania, a juz na pewno nie przez zerknięcie na zegarek. Po prostu chce wiedzieć, jak długo był nieprzytomny.Kiedy się ocknąłem, ponownie zerknąłem na zegarek, ażeby zachować przynajmniej pozory przytomności.
Uhm. Włosy. JasneTa rura oplotła mnie i omamiła niczym włosy zmysłowej dżej-lo swego czasu podczas seansu „Anakondy” w trzy de.
Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”