436

Latest post of the previous page:

ancepa pisze:Augusta, jak ty to zrobiłaś? :mrgreen: Idziesz jak burza!

Asenat, serdeczne gratulacje!
Oj tam. Jaka burza? Dokładnie dwa lata właśnie minęło, od kiedy zaczęłam pisać :)
(W lutym 2014)
Burza to by była, gdym już z 5 miała wydanych i 10 napisanych... ;)

437
Co jakiś czas wybucha afera w związku z plagiatem czy naruszeniem praw autorskich. W tym roku było już kilka. Skłoniło mnie to do zastanowienia i poukładania sobie w głowie tych wszystkich inspiracji, hołdów, plagiatów i innych pojęć.
Z moich rozmyślań zrodził się artykuł, opublikowany w najnowszym „Nieoficjalnym Obiekcie Literackim”. Materiał jest długi, bo wolałem pracować na przykładach z filmów czy książek niż teoretyzować ;)

Wersję elektroniczną można przeczytać tutaj: „O artystach kopiujących i kradnących”.

Znajdziecie tam również mnóstwo ciekawych opowiadań z aktualnego i wcześniejszych numerów NOL-a :)

Miłej lektury!
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

440
B.A.Urbański pisze:Wersję elektroniczną można przeczytać tutaj: „O artystach kopiujących i kradnących”.
A papierowa też jest?
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

441
Dzięki, ithi :)
ithilhin pisze:A papierowa też jest?
Papierową wersję można zgarnąć w Śląskim Klubie Fantastyki.

Przy okazji chciałem Was przestrzec przed cichym i niewidzialnym, a bardzo niebezpiecznym związkiem chemicznym - oksydanem. Każdy, kto miał kontakt z tą substancją nie żyje albo odlicza właśnie sekundy do swojej śmierci.
Po więcej informacji odsyłam do mojego artykułu "Ten zabójczy oksydan" w najnowszej "Nowej Fantastyce".
Zajawka tutaj:

Miłej (i pełnej strachu) lektury!
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

444
Dziękuję, Jacku :)

godai, też zadałem sobie to pytanie i odpowiedź na nie znajdziesz na samym końcu mojego artykułu.
Muszę przyznać, że zaciekawiło mnie, jak wiele razy ten cytat był kradziony, a przez to bardzo dobrze wpisuje się w całą dyskusję.
B.A. = Bad Attitude

Tu się chwalimy publikacjami papierowymi (proza i inne)

445
Miło mi poinformować, że znam już datę premiery mojej trzeciej książki :) czyli Habbatum (II tom cyklu o Wędrowcach).
Książka zadebiutuje na Targach Książki w Warszawie (od 19 maja 2016), a jeśli wszystko się powiedzie (moje plany i nie tylko moje), po wakacjach... czyli we wrześniu, miesiąc przed Targami Książki w Krakowie... wyjdzie kolejne moje literackie dziecko, czwarte, będące jednocześnie pierwszą częścią cyklu obyczajówek.

Tu się chwalimy publikacjami papierowymi (proza i inne)

450
Andrzej Pilipiuk pisze: a ja mam premierę w czwartek ;) 8 zbiór bezjakubowych.
32-ga książka pod nazwiskiem czyli 51-sza wliczając fuchy.

po co aż tyle?
Żeby zarobić pieniądze bo w totolotka coś mi nie idzie...
Skupię się najpierw na tych 32-óch :P To ile jeszcze? 2 wydane, 30 w kolejce ;) z tego 2 w trakcie wydawania, zostaje 28, minus 2 napisane - zostaje 26, jedna w trakcie (kończę) - zostaje 25!!! O matko :D Sporo pracy przede mną :)

Gratulacje Andrzeju!!! Jesteś moim GURU, Mentorem, Wzorem i Inspiracją :)

Wróć do „Sukcesy Weryforumowiczów”