31

Latest post of the previous page:

Natasza, to co piszesz zostało Tadeuszowi dawno wyjasnione - i po to przenosiłaś tekst do miniatur? :roll:
Jak wydam, to rzecz będzie dobra . H. Sienkiewicz

32
Ja mam rację :P

[ Dodano: Pią 22 Sie, 2014 ]
Gebilis - nie. Nie po to.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

33
Nataszo! Wspomniałaś o Grecji i przypomniałaś mi o tym kraju. Przebywałem tam prawie 20-lat, chodziłem nawet do szkoły dla cudzoziemców i poznałem trochę metody nauczania greckich nauczycieli. Tutaj muszę Ciebie rozczarować. Otóż tam też rozróżniają tak jak ja ortografię i stylistykę, wytykano mi błędy stylistyczne(budowanie zdań) jak i błędy ortograficzne. Ale u nich ortografia wiąże się z akcentem, trzeba umieć i wiedzieć gdzie postawić akcent, bo żle postawiony, czy żle wymówiony, zmienia całkowicie sens danego wyrazu czy zdania. Tak dla ciekawostki podam, że np: literek "i" mamy w języku greckim kilka a innych.....lepiej o tym nie mówić. Nataszo, to tylko ciekawostka, nie odpowiedż.

A teraz poważnie, co jest z tymi moimi przenosinami na tę stronę? Dowiem się konkretów?
tadeo.

34
Bo - jest w tym, co i jak piszesz potencjał, ale ... nie chce się tego odgrzebywać spod zwałów kropek i niepostawionych stacji.

Przepiszesz?
Tu można wklejać poprawiony tekst. A potem pomyślimy, jak zredagować tę miniaturę, to może być ona świetnym psychologicznym obrazkiem rodzinnym.
tu był konkret. Ale nie chcesz poprawiać, to nic na to nie poradzę :(

* Tam, gdzie był, sporo postów była poza regulaminem.

[ Dodano: Pią 22 Sie, 2014 ]
edyt: a właściwie większość była poza.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

36
Dwa pytania do Nataszy. To nie jest tak, że nie chcę poprawić tekstu, wyrażnie napisałem,że chcę poprawić, ale nie teraz, nie w tej chwili itd. Drugie pytanie, chciałbym zamieścić tekst i nie wiem gdzie to zrobić, tutaj, czy na poprzednim miejscu.Dziękuję.
tadeo.

37
Tadeuszu, odpowiem na drugie pytanie:
- jeśli tekst "Jesienny deszcz" w nowej odsłonie to jak najbardziej w tym temacie
- jeżeli tekst nowy i jest to miniatura - można tutaj w dziele "miniatury literackie"
- jeżeli tekst nowy, ale nie miniatura, to w dziale "Tu wrzuć...", oczywiście po 14-dniowej kwarantannie ;)

PS. a jeśli tekst po wrzuceniu Ci się "rozjedzie", to mogę pomóc w formatowaniu.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”