Latest post of the previous page:
Czyli za 20 lat.
za ""Kaczorów" w dwa lata podwoiłem zarobki.BMF pisze:28
nie jesteś jedyny, ludzie powoli otwierają oczy, dziwujac sie,ze wcześniej nie widzieli, czym jest po i jak pięknie splotla sie z ubecja, chociaż ciagle są tacy, którzy mowia, ze musi byc górze, zeby bylo lepiej, nie rozumiejąc, ze to bzdura - mam znajomych bezkrytycznie broniących każdego ruchu donka, np ostatniej mieszanki w rządzie, bo uparcie twierdzą, ze wszystkiemu winne są siedzące od lat w opozycji kaczory, bo przeszkadzaja w reformach.Andrzej Pilipiuk pisze: [ Dodano: Pon 02 Gru, 2013 ]
Nienawidzę tuska i PO zimną nienawiścią biednego chłopa ze wsi który dzikim fartem podłapał dobrą robotę w mieście, pierwszy raz w życiu kupił przyzwoitą kapotę, fabryczne buty i zegarek, poczuł się jak panisko i któremu jakiś buc urzędas nagle próbuje zamknąć zakład pracy...
Uważam, że nie o taką Polskę przelewali krew i oddawali życia. Żywię cichą nadzieję, że moi przodkowie, będąc na moim miejscu, zrobiliby to samo.Bartosh16 pisze:"Dziadku, uciekłam z kraju, za który przelałeś krew i oddałeś życie"? Uważasz że to sprawiedliwa nagroda za ich trud?
I to jest powód, żeby uciekać? Powinniśmy wyjść na ulice i protestować, a nie uciekać, albo nic nie robić.BMF pisze:Uważam, że nie o taką Polskę przelewali krew i oddawali życia. Żywię cichą nadzieję, że moi przodkowie, będąc na moim miejscu, zrobiliby to samo.Bartosh16 pisze:"Dziadku, uciekłam z kraju, za który przelałeś krew i oddałeś życie"? Uważasz że to sprawiedliwa nagroda za ich trud?
Łatwo nie jest, wiadomo. Głupi rządzący, którzy nas mają za nic, przekręty i żądza pieniądza, ale da się żyć i dopóki sytuacja nie będzie naprawdę tragiczna, nawet przez myśl mi nie przejdzie, żeby wyjechać. To pójście na łatwiznę.LC pisze:No bo jak tu żyć, kiedy wiem, że jeśli będę miała farta, znajdę robotę w której zarobie 900 złotych? Jak się dowiaduję, że moi rodzice razem będą mieli 900 złotych renty? Co to za kraj? To nawet nie jest kraj, bo żeby był kraj, to potrzebny jest naród, a Polacy to nie naród, tylko zlepek ludzi obrzucających się wzajemnie gnojówką.