113
autor: Magic
Dusza pisarza
Na swoim profilu, na FB, "Nowa Fantastyka" miała dzisiaj taki wpis:
"Pytaliście o ilość opowiadań nadesłanych na konkurs jubileuszowy. Cóż, jest ich dużo.
Wróciłem z urlopu, by zobaczyć swoje biurko uginające się pod ciężarem prozy. Dokładnie nie liczyłem, bo wszystko jest poupychane na półkach i musiałbym wyciągać, ale prac jest około 200. A pewnie jeszcze trochę dojdzie, bo pytań o to, czy liczy się data stempla pocztowego, czy dostarczenia przesyłki było bez liku.
Kilka nazwisk kojarzę z opowiadań publikowanych tu i tam, są też tacy, którzy na koncie mają już debiutancką książkę. 99% jest mi jednak obca.
Let the reading begin!"
I komentarz na pytanie, czy będą odpowiadać każdemu uczestnikowi:
"@ Martin Nie, nigdy czegoś takiego nie deklarowaliśmy - żeby było to możliwe, musielibyśmy odpisywać autorom na bieżąco, a to znaaaaaaacznie wydłużyłoby czas oczekiwania na rozstrzygnięcie. Wszystkie opowiadania zostaną przeczytane (ja sam mam już za sobą 10), wszystkie ocenione. Teksty warte publikacji trafią na łamy - nie tylko zwycięzcy, ale i cała reszta. Jeżeli czyjeś nazwisko nie pojawi się na liście nagrodzonych i wyróżnionych, znaczy że jego opowiadanie nie było dość dobre."
Nie jest najważniejsze, byś był lepszy od innych. Najważniejsze jest, byś był lepszy od samego siebie z dnia wczorajszego. - Mahatma Gandhi
"tylko grafomani nie mają żadnych wątpliwości odnośnie swojej tfurczości" - Navajero