Latest post of the previous page:
Przeczytalam, troche mi to zajelo ale przeczytalam... Lepiej by bylo dla ciebie, zebym tego nie czytala. Marne opowiadanko, ale nie dlatego, ze jest zle napisane, marne bo totalnie sciagniete od Stephena Kinga. Podobny glowny watek, identyczny styl, identyczny sposob rozwoju akcji, dialogii, retrospekcje i te Twoje wspaniale wtracenia pochylym pismem, wstawienie piosenki- to wszystko zerzniete od Kinga. Nazwisko glownego bohatera jest przekreconym nazwiskiem jednego z bohaterow "miasteczko Salem" kinga, "masa" - to motyw sciagniety z opowiadania Kinga "szara masa", nieswiadomosc bohatera o popelnianych zbrodniach- "truskawkowa wiosna" sie klania, przechodzenie "pierwiastka zla" z ojca a syna, nieustanne nekanie glownego bohatera koszmarami,etc. Chyba nie musze wymieniac dalej. Czy uwaszasz, ze czerpiac od jakiegos autora po trochu z kazdego jego dziela i laczac to w calosc tworzysz cos nowego?!17

Dodane po 2 minutach:
haahha - już wiem czemu szara MATERIA kojarzy ci się z tym... otóż w opowiadaniu Kinga występuje Szara Materia! a nie szara masa

Dodane po 19 minutach:
jeszcze jedno chciałem dodać. Wstawanie piosenek i przechylone pismo jest zarezerwowane przez Kinga? No i podaj mi tą jego twórczosć z któej to ściągnąłem GłóWNY WąTEK
19
z całą powagą, wziąłem sobie twoje uwagi do serca - serio. Czytam dużo Kinga i może podświadomie wwiercił mi się w styl pisania. Ale napewno nic nie kserowałem.... pisząc tekst piosenki i przechylone litery myślałem o tym że tak będzie czytelniej. Masa to nie to samo co materia a Miasteczka Salem jeszcze nie czytałem. Powaga
22
Nie osadzajmy innych na podstawie tylko jednej opini. Moim zdaniem kopia, dla kogos moze nie. Ja NAPRAWDE tworczosc kinga mam w palym paluszku i pokusze sie o stwiedzenie,ze jest to rodzaj kopii. Ozywiscie nikt tego nie udowdni ,ale takiej jest moje zdania.Byc moze nie mam racji.
"Ale dosyć już o mnie. Mów, jak Ty się czujesz
z moim bólem - jak boli
Ciebie Twój człowiek."
z moim bólem - jak boli
Ciebie Twój człowiek."