Przeciętny człowiek posiada około ośmiu kluczy. Wiem, bo kiedyś liczyłam i wyciągnęłam średnią. Ja posiadam teraz ilość niepoliczalną.
W pracy zamykam na klucz miniaturowe szufladki, większe szafki i olbrzymie szafy. Potem pokoje. A na końcu wielkie drzwi.
Niektóre klucze, po skorzystaniu z nich, zostają zamknięte na kolejny klucz, a ten z kolei na kolejny - "Rękopis znaleziony w Saragossie" zmaterializowany w sposób perfekcyjny. Legenda literacka wiecznie żywa, w zaskakująco perwersyjnej formie.
I kto by pomyślał, że rzeczywistość ma budowę szkatułkową...
2
Hm ciekawe ale (typowo: Na Boga!) co tu weryfikować?
To się jeszcze nie zaczęło a już się skończyło. Może masz coś dłuższego?
Dodane po 2 minutach:
Przepraszam... zdań jest dziewięć.

To się jeszcze nie zaczęło a już się skończyło. Może masz coś dłuższego?
fajny wniosek i w ogóle całość interesująca ale to jest tak znikoma ilość tekstu, że nic więcej się nie da powiedzieć. Osiem zdań... to chyba rekordI kto by pomyślał, że rzeczywistość ma budowę szkatułkową...
Dodane po 2 minutach:
Przepraszam... zdań jest dziewięć.
mi się zawieruszyłoPotem pokoje
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
3
Mało tekstu ,ale podobało mi się
Końcowa "myśl" też znośna.
Może i mało ,ale to w końcu miniatura ,nie?
Końcowa "myśl" też znośna.
Może i mało ,ale to w końcu miniatura ,nie?
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."
-Drizzt Do'Urden
-------------------------------------------------------
http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg
Załap się! Jeszcze dziś!
-Drizzt Do'Urden
-------------------------------------------------------
http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg
Załap się! Jeszcze dziś!
5
Przestańcie mydlić oczy. Jak na rocznik '75 to raczej mało w tym czaru.
Po pierwsze: mało piszesz. Niestety widać to na pierwszy rzut oka. Być może to są twoje początki, w porządku, każdy ma swoje początki. Ale ta "notka" nadaje się do dziennika, prywatnego dziennika myśli.
Chcesz dobrze pisać, to załóż taki dziennik. Po roku będziesz zaskoczony jak wielki postęp zrobiłeś. Póki co, zauważyłem, że masz skłonność do filozoficznych refleksji. żeby spisywać takie refleksje i robić to w sposób komunikatywny, trzeba mieć za sobą kilka lat doświadczeń.
Chcesz zostać pisarzem, załóż dziennik myśli. Każdy początkujący pisarz powinien zacząć właśnie od tego. Ja prowadzę dziennik od samego początku i będę go prowadził do końca życia. Bez tego mój styl bardzo szybko by się pogrążył.
Nie załamuj rąk.
Powodzenia. Nie od razu Rzym zbudowano.
Po pierwsze: mało piszesz. Niestety widać to na pierwszy rzut oka. Być może to są twoje początki, w porządku, każdy ma swoje początki. Ale ta "notka" nadaje się do dziennika, prywatnego dziennika myśli.
Chcesz dobrze pisać, to załóż taki dziennik. Po roku będziesz zaskoczony jak wielki postęp zrobiłeś. Póki co, zauważyłem, że masz skłonność do filozoficznych refleksji. żeby spisywać takie refleksje i robić to w sposób komunikatywny, trzeba mieć za sobą kilka lat doświadczeń.
Chcesz zostać pisarzem, załóż dziennik myśli. Każdy początkujący pisarz powinien zacząć właśnie od tego. Ja prowadzę dziennik od samego początku i będę go prowadził do końca życia. Bez tego mój styl bardzo szybko by się pogrążył.
Nie załamuj rąk.
Powodzenia. Nie od razu Rzym zbudowano.
7
zdanie wymaga wielu przecinków, w takim wypadku - aby tekst nie wydawał się byt poprzecinany - należy zastosować drugi znak interpunkcyjny odpowiadający pauzie, jest to myślnik. Zdanie wtrącone (tak samo jak w dwa przecinki) można wstawić w dwa myślniki.Niektóre klucze, po skorzystaniu z nich, zostają zamknięte na kolejny klucz, a ten z kolei na kolejny
Całość jest moim zdaniem słaba. Tak naprawdę tylko ostatnia myśl zasługuje na chwilę zastanowienia. Reszta - jak na moje wymagania - odrobinę zbyt płytka.
pozdrawiam
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".
"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".
- Nieśmiertelny S.J. Lec
"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".
- Nieśmiertelny S.J. Lec