16

Latest post of the previous page:

W Warhammerze na orki, gobliny i skaweny mówi się "goblinoidy" ale to trochę mało się różni od goblina.

W opisach walki wiele zależy od sytuacji, i tak np. W prologu orki to poprostu-"najeźdźcy" "napastnicy" czy "atakujący" a krasnale są "obrońcami".

W punktu widzenia kraśków to golbiny są "przeciwnikami" ( i vice versa) ale są też zielono-(lub inno-) skóre. Można też pisać "pokraczna istota" czy "plugawe stworzenie" w odróżnieniu od krasnali którzy są "szlachetnymi wojami" lub "krzepkimi brodaczami"
Wery fany, Wery importent, Wery fikatorium

17

1.O tym ,że mój bohater się mści na orkach nie było ANI SłOWA!
Ale jest krasnoludem i rżnie siekierą zielone pokraczne bydlęta. Sztampowe. Nie wykręcaj się, bo i tak to jest bida z nędza, jeśli chodzi o schematyczność ;P

gdyż jestem w trakcie tworzenia powieści fantasy osadzonej w MOIM ,WłASNYM ,NIEPOWTARZALNYM świecie ,z MOIMI ,WłASNYMI ,NIEPOWTARZALNYMI rasami i postaciami.
ćwiczyć można też na oryginalnych tekstach... :roll:

Wiesz, może nie tyle nie lubię, co wydają mi się najnudniejszą i najbardziej sztampową rasą w fantasy.
Elfy są gorsze. I orkowie.
Are you man enough to hold the gun?

18
Czy mi się zdaję Testudos ,czy ty też lubisz krasnoludy a nie lubisz tych ,którym one nie odpowiadają?? XD
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

19
Testudos pisze:
Wiesz, może nie tyle nie lubię, co wydają mi się najnudniejszą i najbardziej sztampową rasą w fantasy.
Elfy są gorsze. I orkowie.

Nie zgodze się-orkowie mają kilka przedstawieć, choćby Sródziemie i Warcraft. Elfy też się od siebie rożnią, a poza tym jest ich kilka rodzai-leśne, wysonie, nocne krwawe, mroczne...

A krasnale są (prawie) zawsze takie same.
Wery fany, Wery importent, Wery fikatorium

21
krasnoludy wcale nie są głupie ani nie śmierdzą. Są po prostu specyficzne i mają buńczuczny charakterek.

ALE NIE śMIERDZą!! Nie są lalusiami ,jak elfy.

Przykładowo:

Elf po walce pójdzie się umyć ,albo ogarnąć a krasnal nie będzie zwracał uwagi na wygląd tylko pójdzie sie jeszcze rozejrzeć i sprawdzić czy nie grozi mu niebezpieczeństwo. Krasnoludy wiedzą ,że nie wygląd jest najważniejszy.
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”