Organizacja

1
Uwaga,

szukamy najlepszych wierszy Weryfikatorium!

Mamy już mnóstwo przeróżnych wierszy, toteż postanowiliśmy ułożyć listę najlepszych ze wszystkich znajdujących się tu tworów. Proszę więc o zgłaszanie waszych propozycji (podajemy TYLKO autora i tytuł (ew. incipit) - jeśli będą się powtarzać trafią pod lupę poetyfikatorów i będą mogły trafić na listę Najlepszych Wierszy Weryfikatorium.

Zapraszam do układania naszej listy!!!
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Sarnę, anankę i wszystkie potworki Marcina - popieram! :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

7
~Kiedyś~ Gra rymowana

Wiem, że stać Ją na jeszcze lepsze ;) ale póki co to najlepszy wiersz jaki tutaj czytałem :) Ale nie przekopywałem starych więc wszystko jeszcze otwarte :D
Te nie pachnące żadnym nozdrzom -
cudowne, purpurowe kwiaty;
ta woda, której nikt nie pije,
ten wiatr nad pustką mgieł skrzydlaty...

...och! tam jedynie dusza żyje!

8
też bym optował za Kiedyś - Gry

a poza tym za Restyczeń - również Gry

co do reszty to moja lista będzie się pewnie powiększać wraz z wertowaniem od podstaw wszystkich wierszy ( i już mi się słabo robi na samą myśl o tym :D )
żyć wedle chęci lub wcale nie żyć .

9
Dziewczyna - Zuz -> nie możecie powiedzieć, że nie :P
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

12
Ja się nie zachwycam ale nieistotne :D

Powiedzcie mi tylko "jak dobry" ma być nominowany wiersz? Bo jeśli ma być klasą sam w sobie to na razie nic nowego a jeśli "dobry na tle innych" to rozważcie:

* - kanadyjczyk - rymowany

do przyjaciela - Akiba - rymowany

14
Oświadczyny Superbad

Dodajmy od razu :D
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

15
Tak z innej beczki... (ktoś poźniej niech to gdzieś przeniesie albo skasuje ale nie wiem gdzie to dać a temat jest "organizacja" więc od biedy ujdzie :P) Komentując wiersze zauważam, że sporo autorów w ogóle nie odpowiada (tylko nieliczne wyjątki prowadzą konkretną dyskusję ale zadowala mnie nawet zwykłe "dzięki za komentarz") co jest trochę irytujące :P Może warto stworzyć jakąś "czarną listę" (i jej odpowiednik pozytywny) tak tylko na nasz wewnętrzny poetyfikatorski użytek żeby wiadomo było, że danego autora warto czytać i komentować bo odpowiada i stara się a inny wszystko olewa i komentować można tylko z nudów bądź lakonicznie bo i tak niewielki jest tego sens?

Ale to tylko taka luźna koncepcja, może pozbawiona sensu :P Co o tym myślicie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Najlepsze z poezji”