16

Latest post of the previous page:

Tak z innej beczki... (ktoś poźniej niech to gdzieś przeniesie albo skasuje ale nie wiem gdzie to dać a temat jest "organizacja" więc od biedy ujdzie :P) Komentując wiersze zauważam, że sporo autorów w ogóle nie odpowiada (tylko nieliczne wyjątki prowadzą konkretną dyskusję ale zadowala mnie nawet zwykłe "dzięki za komentarz") co jest trochę irytujące :P Może warto stworzyć jakąś "czarną listę" (i jej odpowiednik pozytywny) tak tylko na nasz wewnętrzny poetyfikatorski użytek żeby wiadomo było, że danego autora warto czytać i komentować bo odpowiada i stara się a inny wszystko olewa i komentować można tylko z nudów bądź lakonicznie bo i tak niewielki jest tego sens?

Ale to tylko taka luźna koncepcja, może pozbawiona sensu :P Co o tym myślicie?
Te nie pachnące żadnym nozdrzom -
cudowne, purpurowe kwiaty;
ta woda, której nikt nie pije,
ten wiatr nad pustką mgieł skrzydlaty...

...och! tam jedynie dusza żyje!

17
Findalander pisze:Co o tym myślicie?
Była już pewna rozmowa na temat dyskutowania o komentarzach weryfikatorów. Ja staram się tego nie robić. Weryfikator czyta, po czym opisuje swoje wrażenia. Nie mnie dyskutować z jego wrażeniami, no chyba, że się ewidentnie myli (źle przeczytał itp.), lub o coś pyta.

Natomiast co do podziękowań, to wiadomo, że się należą. Jeśli gdzieś nie podziękowałem za weryfkę, to przepraszam i dziękuję tutaj :)
Leniwiec Literacki
Hikikomori

18
Ja tam nie mam nic przeciwko żeby ktoś kwestionował moją ocenę (o ile robi to konstruktywnie) ale to już sprawa autora czy chce wdawać się w dyskusje czy tylko "kolekcjonuje" uwagi żeby pracować nad warsztatem :) Problemem jest (i stąd się wzięła ta moja koncepcja) gdy autor zupełnie, mówiąc kolokwialnie, olewa komentarze albo wrzuci raz na jakiś czas wiersz a potem znika i zero odzewu. Na takich ludzi, moim zdaniem, szkoda po prostu czasu ;)

Co do podziękowań to, jakkolwiek miłe, nie są konieczne, grunt to dać znać, że się zapoznało z komentarzem i przyjęło się go do wiadomości (czy się z nim polemizuje, zgadza czy nie, jest na drugim miejscu - aczkolwiek mi jako oceniającemu miło jest to wiedzieć ;))
Te nie pachnące żadnym nozdrzom -
cudowne, purpurowe kwiaty;
ta woda, której nikt nie pije,
ten wiatr nad pustką mgieł skrzydlaty...

...och! tam jedynie dusza żyje!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Najlepsze z poezji”