Czym jest ten przedmiot?

1
Musi zawierać wszystkie następujące własności: użyteczny i wielozadaniowy, kuszący do podniesienia w razie znalezienia go, można nim kogoś skrzywdzić fizycznie, nie mówi o płci właściciela jak np. spinka, niewielki (najwyżej taki, aby zmieścił się w kieszeni).
Jest to ważny przedmiot, który przewija się przez całą historię.
:(

Czym jest ten przedmiot?

3
Scyzoryk szwajcarski
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Czym jest ten przedmiot?

4
Też pomyślałem o scyzoryku, szwajcarskim - odziedziczonym po dziadku. Albo dużą, złoconą agrafką.
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Czym jest ten przedmiot?

6
ithi pisze: duży klucz, pięknie zdobiony
francuski :P
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Czym jest ten przedmiot?

7
P.Yonk pisze:
ithi pisze: duży klucz, pięknie zdobiony
francuski :P
sam jesteś francuski :P
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Czym jest ten przedmiot?

10
Ewentualnie mulitiool w rozmiarze karty płatniczej. Chociaż to mało indywidualny przedmiot.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”