Weronika ma problem, a raczej będzie go miała, jeśli mi pomożecie

Weronika to uczennica ostatniej klasy liceum i świat stoi przed nią otworem. Niezwykłą wagę przywiązuje do swojej Pasji, przez duże P.
Tylko… no właśnie nie wiem jeszcze jakiej i liczę na Waszą pomoc.
Musi to być coś, co trzeba ćwiczyć, w czym można się doskonalić, a jednocześnie coś, czego wyniki można w jakiś sposób pokazać i ocenić. Czyli odpadają wszelkie hobby w rodzaju zbierania czegokolwiek.
Dobrze byłoby, gdyby od tego, jak dobra jest w tym Weronika, zależała jej przyszłość.
Ma to wszystko związek z dalszymi wydarzeniami: Weronika uczestniczy w konkursie lub zawodach, ale mimo że jest bardzo dobra, to ląduje na drugim miejscu, a tylko pierwsze otwiera drogę do czegoś większego i Weronika jest wkurzona.
Dopiero później w wyniku różnych zawirowań, osoba z pierwszego miejsca nie może skorzystać (zostanie zdyskwalifikowana) i Weronika będzie mogła wskoczyć na jej miejsce.
Myślałem, że może chodziłoby o pasję do sztuki np. malarstwa, a nagrodą w konkursie byłby udział w jakimś specjalnym kursie pod okiem mistrza albo indeks na ASP czy coś w tym stylu.
Ale mam już bohaterów interesujących się sztuką i nie chcę tego powielać.
Myślałem też o tańcu i dostaniu się do jakiejś elitarnej szkoły. Ale też nie jestem przekonany.
A może przyjdzie Wam do głowy coś całkowicie innego ?
Pomożecie?