Zbiór pytań dziwnych

16

Latest post of the previous page:

Myślę, że wszystkie współcześnie znane domowe sposoby, były znane również wtedy.
Czosnek?
Nie mam pojęcia, które są skuteczne (nie miałam potrzeby ukrywania, że piłam alko). Poszukaj domowych sposobów i tyle.

Zbiór pytań dziwnych

17
Augusta pisze: Myślę, że wszystkie współcześnie znane domowe sposoby, były znane również wtedy.
Czosnek?
Nie mam pojęcia, które są skuteczne (nie miałam potrzeby ukrywania, że piłam alko). Poszukaj domowych sposobów i tyle.
Dzięki. Właśnie szukam, ale co strona, to opinia i już się pogubiłam.
Istnieje cel, ale nie ma drogi: to, co nazywamy drogą, jest wahaniem.
F. K.

Uwaga, ogłaszam wielkie przenosiny!
Można mnie od teraz znaleźć
o tu: https://mastodon.social/invite/48Eo9wjZ
oraz o tutaj: https://ewasalwin.wordpress.com/

Zbiór pytań dziwnych

27
Czarna Emma pisze: (wt 14 gru 2021, 18:27) Zgłoszenie zaginięcia osoby dorosłej przyjmuje się po bodaj 48 godzinach od zaginięcia/
Nie powielaj szkodliwych mitów - policja ma obowiązek przyjąć zgłoszenie zaginięcia niezależnie od tego, ile czasu od niego upłynęło.
A pytanie i tak było nie o to...
Dobra architektura nie ma narodowości.
s

Zbiór pytań dziwnych

28
martar pisze: (wt 14 gru 2021, 13:01) Czy ktoś z Was orientuje się może, jak szybko policja namierza telefon osoby zaginionej? Po pierwsze jak szybko policjanci się za to zabiorą? Czy to pierwszy krok w procedurze poszukiwań? I jak długo trwa procedura "dogadywania" się z operatorem i samego namierzania?

"Dogadanie" z operatorem to sprawa drugorzędna, bo policja zdaje isę musi zakwalifikować to do "uzasadnionego przypadku", żeby wystąpić o dane (wykaz połączeń, logowania do bazy itp). Raczej istotne jest kto zaginał i jakie są okoliczności - od tego zależy dalsza procedura.
Na stronie policji jest sporo informacji, między innymi zarządzeniu nr 48 Komendanta Głównego Policji z dnia 28 czerwca 2018 r., które dotyczy zaginięć. (Wpisz w google nazwę rozporządzenia - najszybciej dostaniesz obowiązującą wersję bo mi się jakieś tasiemce kopiują).
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”