46

Latest post of the previous page:

MaciejŚlużyński pisze: Przykład może czasami więcej nauczyć, niż wykład ;-)
Yhy. I dlatego myślałam, żeby Panowie Wydawcy napisali, pod paroma tekstami z Tuwrzucia (lepszymi, oczywiście), czy dostrzegają w nich, osiągnięty już, ów mityczny "poziom druku". Ale z solidnym uzasadnieniem! :)
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

48
Tylko prosiłabym szczegółowo, a nie po łebkach :twisted: W razie czego, służę pytaniami pomocniczymi.

A tak poważnie - prezentacja zmagań z materią literacką, ujęta w formę Jak pisałem [TYTUŁ] nie byłaby wprawdzie garścią porad bezpośrednich, lecz dotykałaby wszystkich najważniejszych kwestii związanych z powstawaniem książki. Taką przynajmniej mam nadzieję :wink:
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

49
Może się przydam:
mogę opracować glossa do wybranych utworów, sporządzić i omówić bibliografię wypowiedzi o twórczości autora i recenzji. Będzie z drugiej strony lustra jakby
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

50
Długa ale fajna dyskusja. A w szczególności konstruktywna.

Na początek proponuję formę elektroniczną. Bardzo prostą a jednoczesną dobrą forma elektroniczną jest forma wikipedii. Kwestia jak to wygląda możliwość na serwerze. Padło "pisakopedia" - niezłe i chwytne :)

Podstawowa kwestia dobry indeks.

Każda forma książkowa w chwili wydania jest już nieaktualne. W szczególności jeżeli chodzi o kwestie np. prawne.

Żywe i rozwijające się dzieło, gdzie można połączyć artykuły i case study (oczywiście na przykładach które zgodzą się autorzy np. w zweryfikowanych naprawdę jest trochę bardzo dobrych weryfikacji wyższego poziomu).

Pokazanie ludziom że powyżej poziomu poprawności posługiwania się językiem nie ma jednej drogi do sukcesu.

A czy wypali i ludzie będą chcieli korzystać zobaczymy.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jak pisać?”